Categorii
Hardware

Laptopuri second hand, refurbished si renew

Laptopul este un calculator personal, mobil si foarte raspandit in zilele noastre.

Odata cu evolutia tehnologiei in domeniu s-a observat tendinta de miniaturizare si scumpire a calculatoarelor mobile de acest gen. Astfel, oamenii isi indreapta privirile catre laptopuri second hand.

Cautarea unui astfel de laptop trebuie facuta cu rabdare si atentie pentru a fi evitata pierderea de timp si irosirea banilor.

Care sunt avantajele si dezavantajele unui laptop second hand ?

Principalul avantaj este pretul. Nu oricine isi permite un laptop nou-nout, iar pentru navigarea pe internet, vizionarea unor filme sau pentru a asculta muzica nu este nevoie de un laptop scump sau unul nou . Un laptop second hand nu trebuie sa coste foarte mult mai ales comparativ cu varianta lui noua. Astfel pretul platit este o reala atractie ,iar suma economisita poate fi folosita in alte scopuri.

Un alt avantaj este raportul dintre performanta calitate si pret ,performanta si calitatea fiind favorizate si oferite la un pret mai bun.

Un dezavantaj al cumpararii laptopurilor second hand este faptul ca ,in majoritatea cazurilor , nu iti este oferita garantie. Este de preferat sa nu cumperi unul second hand, decat daca ai incredere in vanzator sau daca toate semnele iti indica ca este in stare buna. Exista, totusi, firme care testeaza atent laptopurile supuse unui grad de uzura,iar dupa reinoiri ale tehnicii sunt repuse in vanzare ,astfel incat cumparatorul poate beneficia de laptop ca si cum ar fi unul nou.

Un alt dezavantaj al laptopurilor second hand este bateria. Aceasta este de cele mai multe ori consumata si poate fi necesara achizitionarea unei alte baterii noi.

Un alt lucru la care trebuie sa fiti atenti este persoana de la care achizitionati laptopul . De preferabil , sa fie o persoana cunoscuta, pentru a nu fi pacalit. Exista astfel de oameni care se ocupa cu acest lucru , pacalesc oameni, luandu-le banii cu greu castigati. Asadar, inaintea achizitionarii unui laptop second hand, verificati daca si cum functioneaza laptopul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *