Categorii
Sanatate

Leacuri Populare cu Brusture

Brusturele este o plantă cu o istorie lungă şi cu o tradiţie pe măsură! Încă de pe vremea dacilor, brusturele era considerat un remediu natural miraculos pentru tratarea şi prevenirea diverselor boli comune.

Uşor de procurat şi de folosit, brusturele este o sursă naturală de Vitamine B, potasi, uleiuri volatile şi alte minerale importante pentru sănătate. Se recomandă o cură cu ceai de brusture pentru detoxifierea completă a organismului. Se beau 3-4 căni pe zi, timp de 14 zile. Brusturele combate astenia, echilibrează nivelul glicemiei şi vindecă rănile infectate.

Brusturele – uz intern

De la brusture se foloseşte mai ales rădăcina. Are efecte diuretice excepţionale, mai ales când este folosită sub formă de ceai. Combate diabetul, stinge febra şi reduce calculii biliari.

• La hipertensiune se recomandă pulberea de brusture, mai ales în combinaţie cu frunze de anghinare. Se administrează câte o linguriţă pe zi, pe stomacul gol, timp 3 luni. Acest tratament dă roade şi în cazul dibetului.

• Pentru combatrea stresului şi a oboselii, se poate consuma ceai de brusture cu busuioc şi tei, câte o jumătate de linguriţă la o cană de apă.

• La afecţiuni urinare se renale se recomandă ceaiul de brusture în care se adaugă o linguriţă de tinctură de ienupăr.

Brusturele – uz extern

La nivel extern, preparatele cu brusture stimulează creşterea părului, cicatrizează rănile, combate infecţiile microbiene. Este un leac miraculos pentru acnee, seboree, eczeme, furunculoză şi dermatoză. Se pot aplica şi comprese pentru coşurile de pe faţă, piept şi spate.

• Pentru creşterea părului se poate urma un tratament cu decoct combinat de brusture. Se pot folosi în paralel sau în acelaşi timp şi ceaiuri de urzică sau muşeţel. Decoctul se foloseşte la clătire, după spălarea părului în prealabil.

• Pentru dureri de spate, se pot aplica frunze de brusture udate cu oţet. Acest leac este recomandat şi pentru durerile de piept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *