Libraria online va fi sfarsitul celei traditionale?

30/01/2012 | Autor: | Posted in Comert electronic

Evolutia din ultima perioada, si mai ales din ultimii ani, a internetului a facut ca acesta sa fie o parte inseparabila a vietii nosatre.

Tehnologia e-commerce a ajutat deschiterea de magazine online, astfel ca oamenii pot sa cumpere ceea ce au nevoie direct de pe internet, urmand ca aceste produse sa fie livrate acasa, fiind un proces foarte comod. Printre produsele populare care au cunoscut succes in comercializarea pe internet se numara filmele, jucariile, electronicele, jocurile si multe multe altele.

Cartile au devenit si ele produse foarte populare pe interenet. Obisnuitele librarii de la coltul strazii au avut de castigat intotdeauna de pe urma cererii de carti, dar acum situatia incepe sa se schimbe, librariile virtuale croindu-si drum incet, incet in mintile oamenilor din jurul lumii.

Clientii unei librarii traditionale cauta cartile pe care le doresc printre rafturi, un site inlocuindu-le cu pagini web bine structurate, unde se ragasesc informatii cu privire la o gama foarte variata de carti, preturile si descrirea acestora. Clientii pot face click foarte comod pe categoria potrivita pentru a alege cartile pe care le doresc. Acestea se vor adauga intr-un cos virtual, iar vanzarea esta finalizata printr-o pagina securizata care face legatura intre o banca si clientul posesor de card. Librariilor traditionale le va fi astfel din ce in ce mai greu sa supravietuiasca avantului comertului electronic.

Acum este totusi destul de devreme sa spunem ca o librarie online poate face una traditionala sa se inchida, dar scenariul prezent face evident faptul ca ambele vor lupta pentru suprematie in mintea noastra.

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 14 articole .In curand si alte noutati.

Lasă un răspuns