Limbile straine – un atu in cariera

posted in: Cursuri online | 0

In zilele noastre rareori gasim joburi care sa nu aiba trecuta macar o limba straina la cerintele postului.

In economia globala de azi, vorbirea mai multor limbi straine te poate detasa de celalti candidati in cautarea unui job. Companiile din aproape fiecare industrie se bazeaza ep echipe care sunt localizate in diferite puncte geografice pentru a servi clientii din intreaga lume – asta insemnand ca limbile straine nu au fost niciodata la mai mare pret ca acum. Insa competentele lingvistice ar trebui trecute in CV doar daca acestea sunt la un nivel ridicat de intelegere si fluenta in vorbire.

Ei bine, limbile straine sunt peste tot in jurul nostru – in programele pe care le folosim, pe strada, la televizor, la radio si in limbajul colocvial care imprumuta din ce in ce mai multi termeni din limba engleza. Asa cum in secolele XVIII- XIX era de bon ton sa vorbesti fluent limba franceza si sa fii la curent cu toate operele aparute in limba respectiva, tot asa suntem „invadati” acum de limba engleza. Unul dintre motivele pentru acest lucru este globalizarea – firmele investitorilor care aleg sa se extinda acolo unde pot investi cu succes capital si crearea locurilor de munca in care cel putin o limba de circulatie internationala este un must.

Un alt motiv ar fi usurinta cu care limba engleza este deprinsa de la televizor si de la radio, Romania fiind una dintre putinele tari europene in care filmele nu sunt dublate. In ceea ce priveste insa desenele animate, rar mai putem auzi Dexter’s Laboratory sau Courage the Cowardly Dog in limba in care au fost create, din pacate.

Pentru cei care doresc sa isi imbunatateasca limbile straine si sa isi impresioneze angajatorii, exista numeroase cursuri si institutii care organizeaza pregatiri pentru examene in vederea obtinerii unui atestat pentru o limba de circulatie interantionala. Merita efortul de a invata o limba straina pentru ca la momentul oportun sa nu ratati jobul mult dorit sau avansarea in cariera doar pentru ca nu v-ati imbunatatit cunostintele din timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *