Lipoaspiratia, avantaje si riscuri

posted in: Slabit | 0

Miscarea si dietele nu dau rezultate iar lupta cu kilogramele pare pierduta? Ei bine, exista o solutie radicala: operatia de lipoaspiratie!

Clinica Cosmedica

In randurile de mai jos vom vedea ce presupune o interventie de li[poaspiratie (cunoscuta si ca „liposuctie”), care sunt avantajele dar si riscurile ei.

Primele interventii de acest gen s-au facut acum aproape 30 de ani, de atunci tehnica a continuat sa se perfectioneze, azi fiind aproape la indemana oricui.

Ce este lipoaspiratia?

Liposuctia, numista si lipoabsortie sau lipoaspiratie, este o interventie chirurgicala plastica, ce are ca scop eliminarea de tesut adipos (grasime).

Toata interventia se realizeaza prin intermediul unor instrumente speciale numite canule, care, prin incizii de maxim 6 mm, extrag, cu ajutorul unui aspirator chirurgical, un volum de pana la 3l de grasime.

O operatie estetica de liposuctie are doua faze: intai injectarea unei substante speciale ce are ca scop fluidizarea straturilor de tesut adiopos, si faza finala, cea de absortie sau liposuctia propriuzisa, prin care este aspirata grasimea.

Operatia de liposuctie se intinde intre una si doua ore, in functie de regiunea de unde este extrasa grasimea si de volumul acesteia.

De regula, liposuctia se recomanda atunci cand raman portiuni inestetice de grasime care nu au disparut in urma dietelor sau a unui regim consecvent de exercitii fizice (in special pe abdomen, brate si coapse).

Desi in general aceasta interventie presupune o anestezie generala, pentru zonele mai mici (cum ar fi grasimea de pe brate) se poate apela si la anestezia locala.

De regula o astfel de interventie implica si o spitalizare intre una si 3 zile.

Perioada de recuperare variaza intre 2 si 3 saptamani, timp in care va sunt prescrise calmante iar durerile resimtite vor fi asemanatoare unei febre musculare.

La avantaje, care pledeaza in favoarea interventiei de liposuctie putem trece perioada relativ scurta de recuperare, efectul rapid (scaderea in greutate este evidenta imediat dupa operatie iar in 2-3 luni dispar si cicatricile si umflaturile ramase in urma procdurii) si intensitatea redusa a durerilor post-operatorii.

La dezavantaje putem puncta in primul rand pretul (care in unele cazuri poate sari si de 1000 de euro), faptul ca interventia nu impiedica depunerile ulterioare de grasime si riscurile la care se expun cei care apeleaza la serviciile unor clinici dubioase sau clandestine, ce utilizeaza instrumente invechite, au personal necalificat sau nu au toate acreditarile si avizele necesare.

Dupa operatie se recomanda urmarea unui stil de viata sanatos, cu multa miscare si o alimentatie echilibrata, in caz contrar grasimea si va depune la loc si riscati sa o luati de la capat.

Un articol de Clinica Chirurgie Plastica Cosmedica.ro.

Follow Clinica Estetica Cosmedica:

Cosmedica.ro este site-ul de prezentare al clinicii cu acelasi nume din Baia Mare renumita pentru serviciile de chirurgie plastica, estetica si reconstructiva de cea mai inalta calitate, la preturi competitive. Domeniul web serveste la prezentarea filozofiei dupa care echipa clinicii se ghideaza si este o introducere in conceptul de chirurgie plastica. Pe site, potentialii pacienti descopera unele dintre cele mai complete informatii relevante referitoare la procedeele si tehnicile folosite pentru fiecare interventie in parte, detalii legate de tratamentul pre si post operator si posibilitatea de a pune intrebari legate de proceduri la care fiecare raspuns in parte este dat de catre un membru al echipei de medici specialisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *