Locuri de vizitat in Bucuresti

posted in: Obiective turistice | 1

Bucurestiul este cel mai mare oras din Romania, fiind totodata cel mai important centru comercial si industrial al Romaniei, avand o populatie de aproximativ 2 milioane de oameni.

Desi majoritatea romanilor evita vizitarea Bucurestiului din cauza aglomeratiei sau a faptului ca expresia „nu ai ce sa vezi in Bucuresti” a devenit tot mai comuna, va asiguram ca aveti ce vedea in Bucuresti.

Desi in ultimul timp Bucurestiul a fost vizitat pentru meciurile Stelei din cupele europene sau pentru cele ale Romaniei, nu trebuie uitat ca pe langa un stadion modern avem si alte obiective turistice de mare importanta:

Palatul Parlamentului (Casa Poporului) – Cu o suprafata de peste aproximativ 330.000 de metri patrati, Casa Poporului este a doua cladire din lume dupa Petangon (ca suprafata), fiind prezenta in topul celor mai mari cladiri din lume.

Muzeul Satului – Aflat chiar in centrul capitalei, pe malul lacului Herastrau, muzeul ofera o experienta inedita fiind practic un muzeu in aer liber unde poti explora un sat adevarat cu monumente si constructii din secolele XVII-XX din cele mai importante zone etnografice ale Romaniei.

Parcul Cismigiu – aflat pe lista monumentelor istorice din Bucuresti, Parcul Cismigiu este amplasat in inima orasului si reprezinta cea mai veche gradina publica capitala.

Biserica Stavropoleos – trecuta si ea pe lista monumentelor istorice, Biserica Stavropoleos a fost construita in stil brancovenesc, avand o arhiterctura desavarsita si o simetrie / compozitie armonioasa.

Desigur pe langa aceste atractii puteti vedea si: Casa Vernescu, Teatrul Odeon, Teatrul evreiesc de stat, Strada Lipscani (Centrul Vechi), Monumentul aviatorilor, Casa Presei Libere, Muzeul Sportului din Romania, Parcul Carol, Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa, Parcul Tineretului, Parcul Lumea Copiilor, Ateneul Roman etc.

Si pentru a avea timp sa vizitati toate aceste locuri sau macar o parte din ele veti avea nevoie de cazare bucuresti, dar oferta este una destul de impresionanta asa ca gasirea unui hotel nu va fi foarte dificila.

Follow crildev:

CRIL DEV SRL creaza, dezvolta si promoveaza site-uri web pentru companii. Informatii la office [at] cril.ro

  1. Diana

    Nimic nu se compara cu casa poporuli, pe locul doi, dupa parerea mea, fiind muzeul national de istorie populara, loc unde vin la fiecare doi ani in concediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *