Lucrari de primavara in plantatia de mure

22/03/2017 | Autor: | Adaugat in categoria Gradina

Acum putem spune ca a venit primavara pe care cu totii o asteptam. La o prima evaluare se poate observa ca in zona noastra iarna ce tocmai a trecut a fost una blanda, prietenoasa cu plantatia de mure.

Nu avem degeraturi masive ca in anul trecut, deci putem spera la o productie mai buna, atat cantitativ cat si calitativ.

In aceasta perioada incep lucrarile de tundere / intretinere, pentru „toaletarea” murului care sunt absolut necesare. Ele cuprind atat taierile de igienizare (curatea ramurilor uscate, deteriorate de inghet si bolnave), cat si taierile de fructificare (de rodire). Taierea de rodire urmareste asigurarea in permanenta a echilibrului intre procesele de crestere si rodire.

Aceste proceduri au rolul sa ajute la reinnoirea si fructificarea anuala a plantei, asigurandu-i o dezvoltare corespunzatoare si o recolta consistenta.

Daca nu se fac (la timp sau deloc) exista sansa ca de la un an la altul sa va treziti invadati de tufele de mur fara tepi tot mai greu de intretinut si controlat.

Cum taiem ?
Se va scurta axul principal al murului la inaltimea de 2-2.30 m, iar ramificatiile se scurteaza la 30-40 cm fata de ax. Aceasta operatie va ajuta planta sa produca fructe mari si frumoase.

Marele avantaj la soiul de mure Thonrfree este ca rugul nu are tepi, iar tunderea si evacuarea cregilor devine astfel o activitate placuta.

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Articolul n-a primit niciun vot inca. Fiti dvs. primul care-l voteaza!)
Încarc...

Autor:

Acest autor a publicat 1 articole pana in prezent.

Adauga un raspuns

Ultimele articole adaugate:


11/11/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Umor

Vrei sa stii care sunt zodiile care vor straluci in aceasta luna? Atunci trebuie sa citesti cele de mai jos. Vezi pe iubesti.ro mai multe articole din domeniul astrologiei.     …

27/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Arhitectura

Structurile de rezistenta la cutremure sunt foarte importante, iar specialistii tin cont de mai multe aspecte atunci cand proiecteaza cladirile. Arhipropub.ro arata unele dintre cele mai importante aspecte care pot …

18/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Auto

Ca masina ta sa functioneze perfect trebuie sa aiba parte de piese de buna calitate. Performanta acesteia mai depinde si de verificarea si de inlocuirea componentelor defecte sau uzate. O …