Lucruri stiute despre cosmaruri

posted in: Spiritualitate/Credinta | 0

Pot cosmarurile sa fie periculoase?

Desi este o intrebare des intalnita, adevarul este ca acestea iti vor face rau doar daca le permiti s-o faca.

Fireste ca un cosmar repetitiv care te trezeste in fiecare noapte cu transpiratia rece a fricii este ingrijorator si daca persista pe o perioada mai lunga de timp va avea cu siguranta efecte asupra increderii si sigurantei de sine. Raspunsul este sa nu cedezi in fata lui; culca-te fara sa-ti fie frica de cosmarul care te asteapta, ci pregatit sa ii faci fata, sa te intrebi ce incerca sa-ti transmita si sa raspunzi afirmatiilor sale.

Lucruri stiute despre cosmaruri

Cosmarurile nu sunt rezultatul excesului de alimente, bauturi alcoolice sau oricare alta activitate fizica. Sunt rezultatul unei anxietati febrile care este atat de acuta incat explodeaza in visele tale.

Copilaria, in special, este momentul cel mai „propice” pentru aceste temeri, legate adeseori de procesul de a te obisnui cu lumea din jur si de a face fata problemelor care pot parea de-a dreptul stupide celor care au uitat cum este sa ai 5 ani.

Daca copilul tau se trezeste tipand in miezul noptii, va fi cel mai probabil rezultatul unui „vis urat” care va fi fost uitat pana in momentul in care tu ai ajuns la marginea patului sau. Nu poti face nimic decat sa linistesti copilul, sa il asiguri ca „nu se va mai intampla” – ceea ce probabil va fi adevarat deoarece este improbabil ca acel copil sa aiba un alt cosmar in aceeasi noapte.

Daca aceste cosmaruri au loc in fiecare noapte, problema este mai grava si trebuiesc urmarite problemele vietii reale care le provoaca. Este posibil ca fiul/fiica ta sa treaca priin sentimente de nesiguranta la scoala, poate sa fie stresat sau supus unei stari de tensiune/stres din interiorul propriului camin.

Singuratatea sau gelozia pot fi de asemenea intoarse catre propria persoana si sa fie cuantificate in cosmaruri groaznice.

Cosmarurile recurente la adulti trebuie studiate cu atentie de asemenea.

Adeptii curentului Jungian sugereaza ca aceste cosmaruri sunt rezultatul propriei umbre; instincte pe care dintr-un motiv sau altul simti ca nu le poti afisa lumii in timpul vietii tale reale intra in lumea viselor si iti manifesta ura fata de a fi reprimate.

Follow danny37ro:

http://www.vise24.ro/

Latest posts from

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *