Mai mult decat experienta sau educatie, angajatorii isi doresc candidati cu potential

posted in: Afaceri | 0

Studiile recente au demonstrat ca majoritatea companiilor prefera potentialul candidatilor in pofida experientei si a anilor de studiu. Desi fiecare aspect este important de luat in considerare, se pare ca potentialul ocupa un loc fruntas in industriile mari, unde succesul nu intarzie sa apara si performanta este intotdeauna premiata.

Dupa cum dovedesc studiile, industria de modele online nu este singura care pune accent pe potentialul candidatilor. Pe baza unui sondaj recent de angajare realizat de Top Resume, 45% dintre angajatori pun accent pe potentialul unui candidat, chiar inainte de experienta si educatia lor. Insa de ce este potentialul atat de important pentru obtinerea unui job?

Potentialul, care poate fi definit ca demonstrarea capacitatii de a deveni sau de a se transforma intr-o versiune mai bine in viitor, este primordial. Cand o companie incearca sa angajeze pe cineva, inseamna ca doreste de fapt candidati care pot aplica ceea ce au invatat pentru a ajuta compania sa creasca.

Cineva cu potential ridicat este un rezolvator de probleme care va aduce valoare rolului. De asemenea, potentialul poate face diferenta in recrutare deoarece poate elimina decalajul pe piata de talente. Nu de putine ori, nu exista candidati cu experienta sau studiile necesara, motiv pentru care se va lua in calcul potentialul, permitand astfel intreprinderilor sa faca angajari atunci cand oferta si cererea nu sunt sincronizate.

Cum este determinat potentialul candidatilor?

Prin CV-uri, scrisori de intentie si interviuri, recrutorii pot determina potentialul candidatilor. Indiferent de rolul pentru care s-a aplicat, se vor pune urmatoarele intrebari definitorii, atat inainte de interviu, cat si dupa:

  • S-a informat despre compania la care aplica?
  • Este candidatul bun la rezolvarea problemelor?
  • In trecut a investit timp si bani in dezvoltarea sa?
  • Este potrivit acest candidat politicilor impuse de companie?

Dupa ce este redusa lista de candidati conform intrebarilor de mai sus, ultimul pas este selectarea persoanei potrivite pentru functia libera. Alegerea candidatului perfect poate fi o adevarata provocare, motiv pentru care determinarea potentialului inca din faza de recrutare este foarte importanta.

Acestea fiind spuse, ori de cate ori este nevoie de candidati pentru un post liber, persoana care este cu adevarat interesata si isi doreste sa obtina postul, va demonstra ca dispune de potentialul necesar si va fi cu siguranta selectionata. Afla mai multe despre interviuri de pe acest site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *