Marketing-ul prin e-mail !

posted in: Marketing | 0

Marketingul prin email a devenit un instrument foarte important si popular , in atragerea de clienti noi catre un site, o afacere.

Este o metoda performanta da a obtine noi potentieli client si este folosita din ce in ce mai mult , atat de companiile mari cat si de intreprinzatori mai mici care doresc sa-si sporeasca vanzarile.

Metoda de e-mail marketing , este ultra eficienta din mai multe puncte de vedere. In primul rand elimina cheltuieli pentru materiale precum hartie, toner, plicuri sau servicii de expediere, care deregula dureaza mult si nu sunt eficiente.In al doilea rand, este o metoda ultra rapida si sigura de a trimite informatii catre potentialii clienti .De exemplu, daca scopul este comercializarea unui numit produs care prezinta interes pentru client, acesta nu trebuie lasat sa caute singur printr-o multime de pagini text, el trebuie indrumat direct catre acea pagina ,astfel exista o probabilitate buna de a finaliza o tranzactie.

Daca este realizata corespunzator, campania de e-mail marketing este foarte eficienta iar elementele cheie pentru un marketing de success sunt : Lista (baza de date) , oferta si monitorizarea.Cea mai sigura metoda de intocmire a unei liste este marketingul, atat online cat si offline, iar odata realizata trebuie sa aveti si o oferta pe care sa o prezentati. Cel mai important lucru este sa va asigurati ca mesajul dvs este deschis si citit de potentialii client iar asta se realizaeaza printr-un subiect convingator ,email-uri nominale sau oferta prezentata etc. Adresarea si continutul trebuie gandite din perspectiva cititorului incat acesta sa-si doreasca sa citeasca mai mult.

Ultimul pas insa la fel de important este :monitorizarea. Conform unor statistici clientii citesc un mail de mai multe ori pana sa se decida, iar printr-o monitorizare corecta a comportamentului puteti creste rata de raspuns in cadrul oricarei campanii de marketing prin e-mail.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *