Masina de debiata cnc plasma si oxigaz

08/03/2017 | Autor: | Posted in Interprinderi Mici si Mijlocii

Povestea a inceput in anii `40. La inceput s-a adaptat tehnologia (relative rudimentara la acea vreme) la utilajele existente. Programarea la momentul acela se realize cu benzi perforate.

Ca si paranteza, adaptarea utilajelor cu control manual, inca se practica, termenul pt. acest lucru fiind acela de “retrofit”.

De-a lungul anilor tehnologia a avansat, calculatoarele au putere de calcul tot mai mare si sunt mult mai rapide, soft-ul a evoluat, mecanica desi are aceleasi principii, a eoluat fantastic, obtinandu-se precizii tot mai mari, chiar si in conditii de hobby. Nu in ultimul rand, preturile au scazut, permitand accesul tot mai multor oameni la tehnologii avansate.

Inceputurile CNC-urilor s-a facut la preturi foarte mari cu tehnologii foarte avansate pt. acea vreme, din acest motiv fiind un lucru rezervat doar companiilor puternice. In timp, lucrurile au evoluat si din fericire s-a ajuns sa devina tot mai accesibil si categoriei de hobby.

Pt. unii, CNC-ul este un hobby in timp ce pt. altii este o afacere. Indiferent de asta, un CNC este un lucru extraordinar ce confera posibilitatea realizarii unor lucruri deosebite din tabla decapata. Fie ca este vorba de frezare, taiere sau modelare 3D, tehnica CNC ofera azi posibilitatea realizari unor piese de o precizie extraordinara. Singurul lucru ce ramane intre noi si aceasta este imaginatia!

Ce poate sa faca un CNC?

Sau o intrebare corecta ar fi “ce nu poate sa faca un CNC?” Utilajele CNC sunt de diverse tipuri: freze pt piese metalice, strunguri, rutere laser sau plasma pt debitat tabla, rutere pt lemn, printere 3D pt plastic, masini cu jet de apa, laser cu sintetizare, etc.

In functie de aplicatie, toate ruterele “fac ceva”! Fie ca taie tabla decapata, frezeaza, depun, printeaza, ard, perforeaza, etc. fac acest lucru foarte précis. Aceasta si repetabilitatea perfecta fac din ruterele de astazi niste unelte absolute necesare intr-o economie foarte competitive.

Principalele domenii de aplicabilitate a CNC-urilor , gravari (in plastic, lemn, piatra, metal, sticla) si
debitari tabla (oxigaz,plasma). Firma LegasProd produce astfel de masini CNC in Romania.

Autor:

Firma LegasProd produce o gama larga de masini cnc oxigaz si plasma.

This author has published 1 articles so far.

Comentarii (1)

  1. Zamfir Mariana

    Societate abilitată de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Comisia SSM, vine in sprijinul institutiei dumneavoastre, in concordanta cu noile prevederi ale legislatiei in domeniul securitatii si sanatatii in munca – SSM (protectia muncii) si in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor (PSI).
    Si va face cunoscut faptul ca puteti comanda materiale si servicii (documentatii, evaluare riscuri, instructiuni echipamente de munca/loc de munca, regulament ordine interioara, plan de actiune in caz de pericol grav si iminent, plan de prevenire si protectie, masuri prim ajutor, acte normative, tematica/graficul pentru toate fazele de instruire, fise instruire din domeniul securitatii si sanatatii in munca (SSM) din magazinul nostru la urmatoarea adresa:

Lasă un răspuns