Categorii
Automobile

Masina viitorului

Sunteti curiosi cum vor arata masinile viitorului? Se presupune ca acestea vor semana mult cu gadgeturile pe care le folosim zilnic. Sunt surse care afirma ca Google si Audi au incheiat un parteneriat pentru a include in dotarea unor modele sistemul de operare Android. La un targ organizat in Las Vegas, SUA, s-a anuntat parteneriatul intre cele doua companii, toate informatiile si optiunile multimedia de pe o asemenea masina fiind controlate prin intermediul sistemului Android.

Android si iOS, un razboi mutat in masina viitorului. Se presupune ca masinile Audi vor avea aplicatii ca un smartphone, nagivatia folosind sistemul de operare oferit de Google. Daca metoda va fi aprobata, ar reprezenta un plus pentru Google, in ceea ce priveste competitia cu cei de la Apple, care incearca sa sa integreze sistemul de operare iOS pe masini.

Este posibil ca o masina Audi sa aiba o asemenea optiune chiar din anul 2014, in 2015 putand sa fie lansate pe piata primele astfel de modele. Este demn de remarcat faptul ca Apple a lansat de curand iOS 7.1 beta, program care include si optiunea de folosire intr-o masina.

Stiu, si de masinile electrice se vorbeste de vreo 10 ani si abia acum isi fac aparitia, timid, primele modele. Probabil si in cazul masinilor alimentate cu surse de energie alternativa vor trece niste ani pana vom vedea prima masina de serie alimentata cu asa ceva.
Deja sunt sigur ca vor aparea mituri despre aceste masini si voi auzi oameni care vor spune “nu merg eu cu bomba in portbagaj”, pentru ca in urma cu 10 ani, la fel spuneam si despre buteliile de gaz GPL, iar acum tot mai multe masini sunt alimentate astfel, existand modele care vin cu un astfel de sistem chiar de pe portile fabricii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *