Mașini în rate: cum să beneficiezi de cele mai bune oferte de auto în rate fixe cu buletinul și mașini second hand cu garanție

posted in: Auto | 0

Dacă îți dorești să îți schimbi mașina sau să îți cumperi una pentru prima dată, dar nu ai suficiente resurse financiare pentru a o achiziționa la preț întreg, există o alternativă: mașini în rate. Aceasta presupune că poți plăti prețul mașinii în mai multe tranșe egale, pe o perioadă determinată, fără a fi nevoie de un credit bancar.

Mașinile în rate sunt o soluție practică și accesibilă pentru mulți români, deoarece le oferă posibilitatea de a avea o mașină proprie, fără a se îndatora excesiv. În plus, mașinile în rate pot fi mai avantajoase decât cele cumpărate cu cash sau cu credit bancar, deoarece nu presupun plata unor dobânzi sau comisioane suplimentare.

Dar cum să beneficiezi de cele mai bune oferte de mașini în rate pentru nevoile și preferințele tale? Ce tipuri de oferte există pe piață și ce avantaje și dezavantaje au fiecare? În acest articol, îți vom prezenta două dintre cele mai populare oferte de mașini în rate: auto în rate fixe cu buletinul și mașini second hand cu garanție.

Auto în rate fixe cu buletinul: ce sunt și cum funcționează?

Auto în rate fixe cu buletinul sunt oferte de mașini în rate care nu necesită niciun fel de documentație financiară sau fiscală din partea cumpărătorului, ci doar cartea de identitate. Acest tip de ofertă este oferit de unele companii specializate în vânzarea de autoturisme noi sau second hand, care nu verifică situația financiară sau istoricul de credit al clienților.

Auto în rate fixe cu buletinul sunt oferte convenabile pentru cei care nu au un venit stabil sau care au avut probleme cu plata ratelor la alte credite. De asemenea, sunt oferte rapide și ușoare, deoarece nu implică multe formalități sau timp de așteptare.

Cu toate acestea, auto în rate fixe cu buletinul au și câteva neajunsuri. În primul rând, prețul total al autoturismului poate fi mai mare decât cel al unui autoturism cumpărat cu cash sau cu credit bancar, deoarece include și costurile companiei care oferă serviciul. În al doilea rând, oferta este limitată la anumite mărci și modele de autoturisme, care pot fi mai vechi sau mai uzate. În al treilea rând, există riscul ca firma să nu fie serioasă sau să nu respecte condițiile contractului.

Mașini second hand cu garanție: ce sunt și cum funcționează?

Mașini second hand cu garanție sunt oferte de mașini în rate care presupun plata unui avans la momentul semnării contractului și beneficierea de o garanție tehnică și juridică pentru mașina cumpărată. Acest tip de ofertă este oferit de unele dealeri autorizați sau de unele bănci sau instituții financiare nebancare, care acordă credite pentru achiziția de mașini second hand.

Mașini second hand cu garanție sunt oferte atractive pentru cei care vor să aibă siguranța că mașina pe care o cumpără este într-o stare bună și nu are vicii ascunse. De asemenea, sunt oferte flexibile și personalizate, deoarece permit alegerea mașinii dorite dintr-o gamă variată de opțiuni.

Cu toate acestea, mașini second hand cu garanție au și câteva inconveniente. În primul rând, dobânda și comisioanele aplicate de dealer sau de instituția financiară pot fi mai mari decât cele ale unui credit fără garanție, deoarece reprezintă un beneficiu suplimentar pentru client. În al doilea rând, valoarea creditului poate fi mai mică decât cea a mașinii dorite, deoarece depinde de venitul și de istoricul de credit al clientului. În al treilea rând, există condiții stricte de eligibilitate și de rambursare a creditului, care pot fi greu de îndeplinit.

De ce ai cumpara un autoturism second hand în rate, fără avans?

Există mai multe motive pentru care ai putea alege să cumperi o mașină second hand în rate, fără avans. Iată câteva dintre ele:

  • Nu ai bani pentru un avans. Un avans este o sumă de bani pe care o plătești în avans pentru o mașină, înainte de a începe să plătești ratele. Dacă nu ai bani pentru un avans, poți totuși să cumperi o mașină second hand în rate, dar rata lunară va fi mai mare.
  • Nu ești sigur cât timp vei avea nevoie de mașină. Dacă nu ești sigur cât timp vei avea nevoie de o mașină, poate nu vrei să investești o sumă mare de bani într-una nouă. O mașină second hand în rate este o opțiune mai accesibilă și te poți descurca cu ea până când vei fi sigur că ai nevoie de o mașină nouă.
  • Vrei să economisești bani. O mașină second hand este, în general, mai ieftină decât o mașină nouă. Dacă cumperi o mașină second hand în rate, poți economisi bani pe costul mașinii în sine, precum și pe costurile de întreținere și reparații.

Dacă ai nevoie urgent de o mașină second hand și rata este bună pentru ce încasezi lunar, merită să investești într-o mașină pe care o poți folosi acum decât să închiriezi un autoturism la mai mulți bani pe zi sau pe lună.

În plus, dacă ai o afacere sau vrei să deschizi o afacere ce necesită transport sau întâlniri regulate cu clienți, o mașină second hand poate fi o investiție excelentă. Ea îți va oferi libertatea de a te deplasa oricând și oriunde ai nevoie, fără a fi dependent de transportul public sau de alte mijloace de transport. Acest lucru te va ajuta să economisești timp și bani, și îți va permite să te concentrezi pe dezvoltarea afacerii tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *