Masinile neasigurate RCA ar putea fi casate

24/11/2012 | Autor: | Posted in Asigurari

Esti unul dintre acei soferi care conduc fara asigurare RCA? Ar trebui sa ai grija deoarece in scurt timp masina ta ar putea fi confiscata si facuta bucati la Remat.

„Noile puteri” ale politiei rutiere le permit acum sa iti confiste masina si sa o trimita la remat sa fie zdrobita daca esti oprit in trafic si n-ai asigurare. Un program pilot a fost implementat intr-o localitate din Marea Britanie primavara trecuta. De atunci, peste 1200 autovehicule au fost confiscate. Aproximativ jumatate dintre acestea au fost transformate intr-un cub si trimise pentru procesare ulterioara in cutii de bere…

Operatiunea confiscarea, asa s-a numit, a avut asa de mult succes incat politistii din toata tara au inceput sa isi pregateasca masinile de remorcare. Acum politia rutiera are acces la toate bazele de date ale asiguratorilor RCA si astfel este foarte usor pentru ei sa verifice daca ai sau nu asigurare. http://www.asigurarircaieftin.com/

Acum, daca esti prins fara asigurare obligatorie, esti obligat sa predai cheile masinii ofiterului de politie la fata locului. Nu sunt exceptii, aceasta regula se aplica pentru toata lumea. Nu conteaza daca pur si simplu ai uitat sa iti reinnoiesti asigurarea RCA sau mergi in mod regulat fara o asigurare obligatorie.

Apoi vei avea mult de umblat. Ai 14 zile sa inchei o asigurare de raspundere civila si sa o prezinti politiei pentru a iti recupera masina. Si alte costuri se aduna. Inainte de a lua masina, trebuie sa platesti taxele pentru ridicarea ei iar apoi o taxa pe zi taxa pentru parcul auto in care a stat. Daca cumva o iei in a 14-a zi, factura va fi atat de mare incat este posibil sa nu mei vrei sa o ridici. Daca nu te duci sa iti iei masina, aceasta va fi zdrobita la centrul de fier vechi.

Daca nu te duci sa iti revendici masina, aceasta va fi distrusa.

Pe durata programului pilot, costul a fost partial finantat de diverse firme. Se estimeaza ca aceasta operatiune a prevenit peste 2000 accidente. Multe masini confiscate de politie erau intr-o stare deplorabila si reprezentau un pericol pentru trafic.

Un politist a spus ca „Soferii neasigurati, de obicei, fac si alte infractiuni. Cum ar fi conducerea fara permis sau conducerea unui autovehicul fara inspectia tehnica periodica. Facem tot ce ne sta in putinta sa ii scoatem pe acestia de pe sosele”

Cu siguranta, soferii neasigurati reprezinta niste probleme mult mai mari decat credem. Asociatia Soferilor a declarat ca 1 din 20 soferi conduc fara asigurare. Soferii fara asigurare obligatorie RCA sunt cei mai periculosi soferi. Ei provoaca cate 1 accident la fiecare 6 luni si sunt cei mai predispusi la condamnari legate de sofat. http://www.asigurarircaieftin.com/asigurare-obligatorie/

Si cine plateste daunele provocate de cel neasigurat? Noi! Primele de asigurare sunt incarcate in medie cu 30 Euro pentru a acoperi daunele provocate de soferii neasigurati. Astfel, pe an se ajunge la uimitoarea suma de 500 milioane de euro platite de soferii corecti.

Dar asta nu e sfarsitul durerii noastre financiare. Daca un sofer neasigurat iti loveste masina, vina va fi a ta. Tu va trebui sa iti platesti reparatiile si e posibil ca si cazierul tau rutier sa fie afectat. Intr-o perioada de 2 ani, ai putea plati pana la 300 de euro in plus la asigurare.

Campania de a lua masinile de pe strada si a le distruge a fost imbratisata cu drag de asiguratori. Pana acum pedepsele pentru cei ce conduceau fara asigurare erau nesemnificative –cu siguranta nu este indeajuns.

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 2 articole .In curand si alte noutati.

Lasă un răspuns