Mobilitatea conteaza: revolutia initiata de tablete

posted in: Hardware | 0

Acum cativa ani, tabletele nu erau in focusul organizatiilor, insa in momentul de fata, ele devin componente cheie care permit angajatiilor sa acceseze informatile, sa colaboreze si sa conduca tranzatii cu cumparatorii de absolut oriunde in lume. Proliferarea rapida a acesor device-uri permite angajatiilor companiilor o flexibilitate ridicata, iar prin acest lucru, compania va oferi servicii superioare clientilor sai.

Deja au fost efectuate studii in strainatate pe 573 de organizatii, iar din aceste studii a reiesit ca 44% folosesc iPad-uri, 20% folosesc tablete cu sistem de operare bazat pe Android, iar 6% folosesc tablete pe sistem de operare Windows. Se cunoaste deja ca mai ales trendul din domeniul IT este urmarit indeaproape de organizatiile din Romania. Lucrul acesta usor realizabil datorita infrastructurii de care dispune tara noastra in fibra optica si retele de tip wireless.

Factorul principal care face ca tabletele sa se integreze usor in companii este ecranul – generos in comparatie cu cel de telefoane mobile de tip smartphone. Poti prezenta mult mai multe date pe un slide, iar acest lucru produce o experienta imbogatita in comparatie cu datele afisate pe un smartphone. In plus tableta este mai potrivita pentru distribuirea de date si colaborare, lucru care face din ea mult mai utila in procesele business. Aceste device-uri permit modalitati foarte usoare de distribuit informatia si colaborare de la distanta, in comparatie cu laptopurile. Ele mai permit folosirea si diferitelor aplicatii, care fac din tablete un adevarat instrument business.

Conform website-ului Reparatii-calculatoare.net, multi utilizatori de tablete gasesc navigatul pe Internet aproape la fel ca si cel de pe PC. Dupa tendinta actuala, vanzarile de tablete ar trebui sa depaseasca cele de laptopuri. Deja telefoanele mobile de tip smartphone a depasit numarul de laptopuri vandute, iar trendul este in continuare ascendent.

Vanzarile de tablete sunt mult mai mari fata de cel de PC-uri mai ales din cauza ca tabletele de dimensiune redusa sunt mult mai performante fata de un laptop care costa aceasi suma de bani. Un laptop de aproximativ 1200-1500 lei are un procesor destul de slab si putina memorie RAM pentru a folosi sistemul de operareWindows intr-un mod eficient. O tableta, chiar daca la prima vedere are aceasi viteza de lucru ca si notebook-ul de mai sus, datorita arhitecturii ARM si sistemului de operare optimizat pentru astfel de viteze, ofera o experienta mult mai buna. Pe langa asta, laptopul sta mult mai rau cand e vorba de mobilitate fata de o tableta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *