Monitoarele LED vs. LCD

posted in: Calculatoare | 0

In ultimi ani, monitoarele led si-au facut loc pe piata deoarece ofera o calitate a imaginii mai buna decat a monitoarelor lcd iar pretul este accesibil tuturor.

In acest articol vom explica diferentele dintre tehnologia folosita la monitoare led si lcd si cum functioneaza fiecare.
LCD este un acronim pentru Liquid Crystal Display (afisaj cu cristale lichide). Cristalele lichide sunt afisate in fata unei surse de lumina fluorforescente, care produce imagini foarte clare.

LED este de asemenea un acronim pentru Light Emitting Diode, acesta utilizeaza tot cristale lichide, ca si monitoarele LED, insa ca sursa de lumina sunt folosite led-urile, fiind o tehnologie mai avansata. Producatorii de computere au inceput sa utilizeze tehnologie led in productia lor de ecrane de laptop. Ecranele cu led sunt folosite mai frecvent pe laptop-uri, deoarece acestea produc imagini mai luminoase si clare, de asemenea consuma mai putina energie.

Daca aveti posibilitatea de a alege intr-un laptop cu ecran led sau unul cu lcd, alegerea unui laptop cu ecran led este o decizie mai buna deoarece utilizeaza mai putina energie, iar implicit bateria va tine mai mult. Monitoarele LED din nou sunt considerabil mai bune decat monitoarele LCD. Un monitor LED va avea o rata de contrast mult mai clara in comparatie cu un monitor LCD.

Monitoarele LED se comporta de asemenea mult mai bine in jocuri si aplicatii, oferind o calitate si intensitate a culorii superioare.
Avantajele monitoarelor LED:
– Monitoarele cu iluminare LED sunt întotdeauna foarte subţiri.
– Monitoarele cu LED au un consum scăzut de energie.
– Monitoarele cu LED au costuri de reciclare mai scăzute.

Follow ted0:

Latest posts from

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *