Motivele pentru care ai putea sa alegi incalzirea in pardoseala.
1. Eficienta acestui sistem
Incalzirea in pardoseala este net superioara incalzirii clasice cu calorifere din acest punct de vedere. Insa, proiectarea atenta a instalatiei si respectarea proiectului in faza de realizare, precum si reglajul acestuia sunt decisive pentru o functionare corecta a incalziri in pardoseala.
2. Estetica
Pe langa faptul ca radiatoarelefie el in fosta, cele clasice sau moderne cele in aluminiu nu sunt tocmai placute la vedere, eliminarea lor permite rearanjarea mobilierului castigand astfel spatiu si un design inovator.
3. Diversitatea solutiilor adoptate
Prin diversitatea solutiilor, sistemul de incalzire in pardoseala poat fi proiectat pentru orice tip de planseu si pentru orice pardoseala finita (marmura, piatra naturala, gresie, parchet laminat, parchet stratificat, dusumea, linoleum, mocheta, etc). Evident, consumul instalatiei va creste daca alegem pardoseli cu un coeficient de transfer termic redus sau daca inzolatia este prost facuta.
4. Temperaturi joase de alimentare
Datorita temperaturilor joase de alimentare (care se pot proiecta, in functie de sursa de caldura avuta in vedere si de pardoseala finita dorita, intre 38 si 55 grade), incalzirea in pardoseala este solutia optima cand alimentarea se face cu aport din pompe de caldura si panouri solare castigand in acest fel prntr-un consum redus de energie .
5. Durata de viata a sistemelor de incalzie in pardoseala
Poate fi egala cu cea a constructiei. Insa pentru aceasta, trebuie refuzat orice compromis in privinta calitatii conductei ce urmeaza a fi inglobata pardoseala. Mai mult, si daca se folosesc conducte de calitate superioara, materialul din care sunt fabricate acestea impune anumite conditii de manipulare, depozitare, montaj si exploatare care trebuie respectate cu strictete netru a evita deteriorarea prematura a acestora.
6. Este adevarat ca ridica praful?
Praful este ridicat de curentii de convectie, curenti care sunt generati de diferentele mari de temperatura dintre radiatoare si mediul pe care il incalzesc.Dar datorita fatulul ca diferanta de temperatura nu este atat de ridicata acest risc este destul de redus
7. Mai este nevoie de radiatoare cand incalzim casa prin pardoseala?
Sistemele se pot calcula astfel incat sa functioneze fara suplimentare cu calorifere, atat timp cat sunt evitate anumite situatii cum ar fi prezenta suprafetelor vetrate mari si prost izolate, fara parapet, in camere la care se alege pardoseala finita dusumea sau case ale caror izolatie externa este prost realizata.
De regula, in zonele cu suprafete vetrate pe tot peretele se pot proiecta zone periferice la care temperatura pardoselii finite ajunge la 35 grade C, compensand pierderile din acele zone. Majoritatea pardoselilor din lemn au restrictii de temperatura mult sub 35 grade C.
http://www.pardoseli-incalzite.ro/
Lasă un răspuns