Categorii
Motociclete

Motoare in 2 timpi

-In aceasta pagina a blogului voi discuta cite ceva despre motoarele in 2t , desigur voi incepe , cu curatenia motocicletelor ,mopedurilor,dece nu si a motoferastraielor care pe zi ce trece inzestreaza gospodariile rurale tot mai des .

-Ar trebui sa cunoasca ori ce posesor , al unui motor in 2T , ca o ingrijire atenta a motorului , cit si un combustibil bun , cit si un ulei de calitate , lungeste viata motoru-lui .

-Multi proprietari incearca diferite retete de amestec , crezind ca duce la performante ridicate a motorului ,,,gresit”’ reteta de amestec este data de fabricant intr-un prospect , dar inainte de toate trebuie sa stiti , ca amestecul bogat in ulei duce la depunere de calamina PMS a chiuloasei ,cit si un strat subtire dar fatal sub segmenti , iar in capul pistonului se depune cea mai mare parte de calamina , care duce la ingreunarea pistonului , si scaderea performantelor , iar un amestec mai sarac de ulei , iarasi aduce pagube serioase motorului , serioase spun pentru-ca lipsind uleiul in primul rind scade coeficientul de ungere , si de aici trebuie sa stiti ca unele componente se uzeaza progresiv , altele se pot bloca la scurt timp de la pornire , iata rulmenti nu au posibilitate de ungere , isi iau din amestec , rola boltului de la piston isi ia din amestec , rola bielei dintre suncile ambelajului , la fel isi ia din amestec , cit si frictiunea segmentilor pe cilindru este redusa de uleiul din amestec sa nu uitam de , semeringurile ce se afla pe axele ambelajului , ce inchid compresia PMI iarasi daca nu au ungere , s-ar arde , si iata citeva aspecte ce tin de un amestec dat de producator , si calitate.

-Trebuie sa stiti , ca si uleiuri-le sint si ele mai de multe feluri , de iarna de vara , care isi pastreaza coieficientul de ungere la turatii foarte inalte , si arde usor , in amestec , dar nu trebuie sa ne facem multe griji in acest aspect , deoarece , producatorul alege pentru noi, doar trebuie sa respectam cu strictete , cele furnizate de el.

~In continuare doresc sa discut despre mai multe parti mecanice , cit si cele electrice , care compun acest miraculos motor in 2T , care dupa cum am mentionat mai sus ne ajuta in diferite treburi gospodaresti , mopeduri ,barci cu motor ,E.T.C.

-Blocul motor , o parte foarte importanta a acestui motor , este de sporit atentia la montare pentru-ca trebuie sa avem grija atunci cind montam arborele , rulmentii , semeringurile , garnitura centrala a capacelor care formeaza blocul motor , pentru mai multe apasa aici .

-Setul motor , o parte activa a motorului , cel in care gasim acea putere care ne place atunci cind :

Conducem o motocicleta ,

Conducem o barca ,

Utilizam o drujba,

Un motocultor,

E.T.C.

-Dar pentru mai multe detalii despre setul motor poti vizita acest loc si gasesti si detalii ale acestuia .

-Aprinderea , un complex electromecanic sau electronic , dupa caz , indispensabil acestui motor in 2 timpi , fara de care motorul nu ar avea viata , dupa cum se spune de catre uni , este creerul motorului , iar daca doresti mai multe despre acest complex te rog apasa aici.

-Echipamentul electric , si acesta este parte importanta pentru un motor in 2 timpi , sint in strinsa legatura , pentru-ca acest motor , de la cea mai banala instalatie electrica un fir si un intrerupator , ne poate da curenti care sint transportati de catre instalatia elctrica pentru diferite utilitati , dupa cum este folosit si motorul , iar daca doresti mai multe despre instalatia electrica apasa aici.

-Urmatorul si foarte important pentru motorul in 2 timpi , este rodajul sau rodarea setului motor , cit si alinierea tuturor pieselor active ale motorului , dece aliniere …!!! – Pentru-ca de multe ori , putem avea un motor strins , sint piese care dupa un interval de folosire , se lasa isi dau drumu , se directioneaza unei linii axiale , dar pentru a afla si altele , te rog apasa aici .

-Bujia cea care are strinsa legatura si comunicare cu aprinderea , si compresia motorului , putem vedea unele detalii despre aceasta componenta care ne da scinteea apasind aici .

-Asadar dragi cititori , prieteni si vizitatori , daca pot sa va vin in ajutor , cu ceva legat de cele de mai sus mentionate , nu intirzia sa ne scrii intrebarea ta , sau daca cunosti un raspuns , scriene si noua la rubricile mentionate , sa cunoastem cu toti ce avem de facut in anumite situatii.In speranta ca articolele sint de ajutor tuturor

De discutii100ro

Discutii,socializare,religie,motoare 2 timpi , hoby,calculatoare , si multe altele.

2 răspunsuri la “Motoare in 2 timpi”

-Salut , aceasta sageata ne spune ca trebuie sa orientam pistonul cu directia sagetii catre evacuare , din cauza inchizaturii segmntilor pe piston care ar putea agata la fereastra de admisie.

Pe piston este o sageata,in ce directie trebuie sa fie,stanga sau dreapta…adica spre evacuare sau admisie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *