Mulci verde decorativ de calitate superioara

posted in: Gradina | 0

Conform DEX-ului, mulciul, reprezinta un strat de materie organica cum ar fi paie, frunze, resturi vegetale, rumegus etc.

Aplicat pe suprafata solului pentru a pastra umiditatea prin scaderea evaporarii si pentru a impiedica cresterea buruienilor. De asemenea, mulciul poate asigura, prin descompunere, substantele nutritive necesare plantelor, previne infiltratiile care favorizeaza eroziunea solului si impiedica inghetarea suprafetei solului.

Asadar ne putem gandi la mulci ca la o “patura” pentru gradina ta, atat cu rol estetic cat si practic. Mulciul, poate avea mai multe culori. In acest articol o sa vorbim despre cel de culoare verde.

Scoarta decorativa de culoare verde, reprezinta un strat decorativ de exceptie pentru gradina ta. Mulcirea, are ca rol protejarea solului de diversi factori daunatori externi dar si mentinerea temperaturii si a umiditatii optime. Si in afara de asta, ce poate fi mai frumos decat sa arunci o privire multumita peste gradina ta, frumos decorata si acoperita cu un strat de mulci de culoare verde, in ton si in armonie cu mediul inconjurator, cu natura.

Se stie deja ca orice gradina, exprima de fapt, personalitatea gradinarului si viziunea lui asupra frumosului. Astfel apeland la mulci verde, materie organica dealtfel ne oferim cea mai rapida si optima metoda de a schimba imaginea gradinii intr-un timp foarte scurt.

Si daca iti tot vine in minte intrebarea, fireasca dealtfel, “Cand se poate folosi mulcirea?” , iti vom raspunde imediat. Mulcirea se poate face in 3 etape. Prima data se face la finalul primaverii, atunci cand solul s-a incalzit deja suficient. A doua se va realiza vara si este o completare a stratului de mulci dupa terminarea lucrarilor de vara iar ultima se va face toamna, dupa strangerea recoltelor, in vederea protejarii solului pentru iarna ce tocmai bate la usa.

In afara de toate cele spuse mai sus, ganditi-va ca o carare acoperita cu mulci verde, reprezinta o solutie ecologica si in acelasi timp si o atmosfera naturala si placuta vederii.

Trebuie sa tine cont totusi ca acolo unde trebuie sa creasca plante, stratul de mulci sa fie mai subtire, astfel incat acesta sa nu impiedice in nici un fel buna dezvoltare a acestora.

Ne puteti gasi aici: http://biocovermulci.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *