Noile tarife ale celor de la Air France au in vizor calatorii fara bagaje

posted in: Turism | 0

Air FranceAir France urmeaza sa ia in vizor pasagerii care calatoresc fara prea multe bagaje si cu low-cost,avand ca scop diminuarea pierderilor pe rute scurte si medii prin combaterea concurentei din partea transportatorilor de stat si a trenurilor de mare viteza ale Frantei.

Transportatorul francez a declarat ca tarifele „Mini” pentru o singura directie vor incepe de la 49 euro incluzand taxele, pentru 40% din oamenii care calatoresc fara bagaj de hala, cu aproximativ 20 de euro mai putin decat cel mai ieftin bilet in momentul de fata.

Clientii ”Mini” nu vor primi obisnuitele puncte de fidelitate, dar vor primi acelasi serviciu la bord ca si pasageri cu bilete clasice economice.

Air FranceKLM a cazut pe locul doi printre companiile aeriene europene de retea dupa Lufthansa, conform celor mai multe masuratori. Analistii au cerut sa se concentreze asupra demararii unui plan de reducere a costurilor si de imbunatatire a operatiunilor.

Compania aeriana a anuntat ca va oferi un milion de bilete in acest an din categoria biletelor mai ieftine pe 58 rute, incluzand serviciile interne. Biletele au fost puse in vanzare pentru zboruri incepand de pe 6 februarie.

Operatiunile pe distante scurte vor fi grupate in trei categorii, in functie de tipul de aeronava care efectueaza zborurile – Air France – brand care utilizeaza Airbusul A320 – jeturi de familie, subsidiarul low-cost Transavia zboara cu Boeing 737 si o unitate regionala care opereaza avioane cu mai putin de 100 de locuri.

In primele zile, site-ul Air France nu a functionat din cauza numarului mare de accesari. Christian Boireau, vicepresedintele executiv pentru operatiuni comerciale franceze este de parere ca aceasta lansare are un succes mai mare decat s-au asteptat.

Decizia de a introduce un model low-cost mai flexibil reimprospateaza o tendinta, in randul transportatorilor mai vechi, afectata de cresterea bugetului rivalilor, cum ar fi easyJet si Ryanair.

In octombrie, Lufthansaa transferat zborurile pe distante scurte catre brandul Germanwings fara serviciile neesentiale(no-frills).

Air France-KLM a fost sub o presiune in crestere de a actiona avand in vedere ca operatiunile sale de cursa lunga nu au reusit sa recupereze pierderile din departamentele interne si regionale europene.

Compania a negat rapoartele conform carora noul sistem de hub-uri regionale instalat in Franta, conceput pentru a reduce costurile si a atrage clientii cu zboruri mai devreme, nu a reusit sa atraga pasageri.

Sursă: http://ebileteavion.org/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *