Nu iei un credit pentru ca ti-e teama de pierderea serviciului?

posted in: Credite | 0

Înainte de a lua un credit, cea mai grea întrebare este: voi avea bani să plătesc ratele? Răspunsul este personal, dar noi am găsit o modalitate de asigurare!

Cum am găsit soluția asiguratoare? Am citit mult. Nu ofertele firmelor, că toate sunt făcute să pară că totul merge doar pentru tine. Nu, am citit din vorbele consultanților cu experiență, și așa am ajuns la un articol scurt, cuprinzător, echidistant și foarte util: Asigurare pentru neplata credit bancar.

Este foarte greu să faci investiții dintr-un salariu. Și dacă sunt două salarii, tot greu este, că sunt și mai multe guri de hrănit. Iar când apar și copii, e că naiba, cheltuielile curente cresc, dar și nevoia de a face investiții crește pe măsură.

La ce investiții ne referim? Nu la afaceri, nici la bursă. Nu, doar la cele normale într-o familie: de la cele mai mari (o casă nouă), până la cele obișnuite (mobilier, garderoba etc).

Și ne întoarcem iarăși: e greu din banii de salariu. E și mai greu să pui bani deoparte. Cum să faci asta? Copilul crește, e nevoie de un pat nou, de un dulap în plus, de un televizor al lui, de biblioteca. Ce faci? Strângi 3 ani bănuțul, lună de lună? Nu se poate, are nevoie de ele acum.

Și ajungi la concluzia la care ajunge toată lumea până la urmă: fără bani împrumut nu se poate. Adică un credit, de preferință bancar. Dacă ai un salariu bunicel, și nu ai datorii restante, obținerea unui credit nu este o mare dificultate. Dar ce faci cu teamă? Dacă vine iarăși vreo criză? Sau crește vreo taxă și patronul decide să-și mute afacerea într-o țară mai la est?

Da, asta este. Teama că prin pierderea locului de muncă nu vei mai putea plăti ratele, și de acolo începe vârtejul necazurilor. Teama că rămâi fără casă e cea mai grea. Mai cu picioarele pe pământ e teama că restanțele te duc în Biroul de Credit, și cel puțin 4 ani după aceea nu mai ai vreo șansă să primești credit de la vreo bancă.

Dar cum am spus mai sus, există o soluție. Creditele bancare au dobânzi decente, nu se compară cu cele de la IFN-uri gen Provident sau Viva Credit, așa că, pentru liniștea și somnul bun de noapte, luați în considerare un cost în plus: asigurarea pentru incapacitatea de a achita ratele.

Gășiți în primele paragrafe ale acestui articol link către articolul cu pricina, unde aveți toate detaliile. Citiți-l, găsiți acolo detaliile tehnice. Nu are rost să le repetăm aici. Aici discutăm, cu speranța că ne permiteți, despre psihologie. Cum îți faci curaj să faci un pas mare care presupune costuri și riscuri aferente? Simplu: te asiguri. Cum? Legal, oficial, și, desigur, cu un cost atașat.

Vestea bună este că acest cost nu este mare. Dacă, de pildă, dobânda la un credit nevoi personale, variază între 10 și 20% anual – din sold. Rata de asigurare.. este (un exemplu), de 0,138% din același sold. Adică, față de dobânda, ponderea primei pentru o asemenea asigurare este aproape nesemnificativă.

O altă veste bună este că, prima de asigurare calculându-se că procent din soldul creditului, valarea acesteia scade lună de lună. ajungând spre finalul contractului să nu mai însemne aproape nimic – ca sumă.

Un ultim aspect legat de asigurare. Nimeni n-o face sperând că evenimentul nefericit se va întâmpla. Și în cele mai multe situații, nici nu se întâmplă. Caz în care, la final, te gândești că ai dat acei bani degeaba. Orice ar fi, și oricând v-ați gândi, treceți prin minte un pic scenariul în care – sperăm că nu – evenimentul se petrece. Sigur nu veți mai gândi că ați dat degeaba plata asigurării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *