Nu pune toate ouale intr-un cos

posted in: Antreprenoriat | 0

Cu totii cunoastem intelesul acestei zicale. Indiferent de ce anume ne propunem sa facem, nu este indicat niciodata sa mizam totul pe o singura carte, adica sa nu ne punem putin la adapost, sa ne luam o rezerva in cazul in care ceva merge rau.

Daca in anumite situatii problemele ce pot aparea nu sunt foarte grave si pot fi relativ usor combatute sau rezolvate, in alte cazuri consecintele pot fi dramatice.

Cel mai palpabil si mai grav dintre toate – cel putin pentru foarte multi dintre noi – este cazul in care avem probleme financiare. Din perioada comunista parintii si bunicii nostri s-au obisnuit sa aiba un loc de munca, sa se trezeasca foarte devreme, sa mearga la munca, sa vina acasa si a doua zi sa o ia de la capat. Stiind ca serviciul va fi tot acolo, ca datorii nu au si ca si urmasii lor – adica noi – vor avea un loc de munca. Dupa 1990 situatia s-a schimbat mult, dramatic pe alocuri, astfel ca multi au fost nevoiti sa o ia de la capat.

Astazi noi nu putem sa facem la fel. Nu mai putem sa ne bazam pe un loc de munca, fie el la stat sau la privat. Avem rate la banci pentru casa, pentru masina, pentru studiile copiilor, pentru frigider sau pentru a plati intretinerea. Serviciul, cat ar putea parea de sigur, poate la fel de bine sa dispara peste noapte. De aceea nu trebuie niciodata sa nu ai o rezerva, sa nu iti faci un plan B pentru a putea plati si rata, si telefonul, si intretinerea si scoala copilului.

Eu te sfatuiesc sa ai si un plan C. Si unul D. Cum? Gasind mai multe surse de venit, economisind si dezvoltandu-te. Nu pune toate ouale in cosul de la serviciu, ci ma lasa si pentru un job part-time, si pentru un curs in alt domeniu decat ai lucrat pana acum, si pentru casa de la tara a bunicilor, care are o gradina de legume imensa. Gaseste toate sursele din care ai putea obtine bani, economiseste din acestia ce poti, investeste cu cap si fi moderat.

Un job part time este cea mai simpla si mai sigura solutie sa faci ceva banuti in plus, fara sa renunti la locul de munca actual. Posibilitatile sunt numeroase, depinde doar de tine. Cel mai usor si mai practic este sa gasesti ceva ce iti place, sau ceva ce va avea cautare si peste 2 ani. Sau, si mai bine, ambele!

Pentru a gasi un astfel de job exista mai multe variante. Pe langa site-urile de joburi, care publica insa mai rar astfel de posturi, exista si anunturile gratuite publicate online. O alta sursa, mai noua insa tot mai folosita si mai productiva, este reprezentata de Facebook. Aici poti gasi mereu ceva nou de facut. O pagina de Facebook poate fi sursa ta de inspiratie!

Prietenii, cunostintele si prietenii acestora pot fi o sursa de informatii. Poti mereu sa le spui ca esti dornic de ceva nou. Nu se stie de unde poate aparea o oportunitate. Trebuie sa incerci, chiar daca nu esti foarte incantat la inceput. Mereu apar surprize placute!

http://www.violetaluca.ro/afacerile-in-secolul-xxi-35/in-secolul-21-afacerile-se-invata-afaceri-pe-val-in-secolul-21-4.htm

https://www.facebook.com/VioletaLuca.ForeverLivingRomania?fref=ts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *