Nu uita niciodata o idee de continut

08/07/2021 | Autor: | Posted in Copywriting

Nu lasa o idee minunata sa pluteasca! Consulta sfaturile mele  despre inregistrarea ideilor tale de scriere geniale.

Ca scriitor, ai experimentat inspiratia in cel mai rau moment posibil? De la a-ti conduce copiii la antrenamentele de fotbal, pana la a face fata unui dezastru din bucatarie, ideilor minunate le place sa aleaga momente dificile de lovit. O viziune pe care doresti sa o incorporezi in scrierea ta, se poate forma in timpul unei intalniri de afaceri. S-ar putea sa descoperi ca, la caderea noptii, ideea, alaturi de soarele stralucitor, a disparut. In ciuda naturii evazive a inspiratiei, exista o multime de facilitati moderne pe care le poti folosi pentru a iti mentine ideile organizate, astfel incat sa nu mai pierzi niciodata contactul cu muza voastra.

Chiar daca esti scoala veche, tehnologia iti poate fi prietena

Cu smartphone-urile si tabletele care devin o componenta obisnuita a posetelor, servietelor si rucsacilor scriitorilor, este bine sa le folosesti in beneficiul tau.

Smartphone-uri

Te loveste o idee in timp ce astepti autobuzul? Scoate acel smartphone! In zilele noastre, telefoanele sunt mai mult decat sa efectuezi un apel telefonic. Poti descarca EasyNote Notepad pentru a nota idei si a le stoca pe telefonul tau, iar aplicatia este chiar protejata prin parola. Notebookul InkPad este o alta aplicatie populara pentru Android pentru a inregistra toate ideile tale de scriere spontana sau daca esti un copywriter de publicitate cu atat mai mult te va ajuta  pentru  conturarea ideilor.

Tablete

Tabletele sunt mici si transportabile si inlocuiesc rapid laptopul pentru portabilitate. O noapte departe de casa nu trebuie sa egaleze ideile pierdute! O tableta la indemana iti va permite sa iti notezi inspiratia de scriere folosind: Tablet / Notepad Journal. Programul salveaza automat orice creezi. Evernote iti va sincroniza toate notele de pe tableta pe diferite platforme, astfel incat acestea sa fie intotdeauna accesibile.

Ramai la clasici

Daca tehnologia nu este stilul tau, exista cateva metode incercate si adevarate pentru a nota o idee intr-o ciupire.

Pixul sau stiloul

In filmele vechi, vei vedea adesea un reporter de stiri cu un bloc de hartie in buzunarul de la piept si un pix in palarie. Aceste instrumente nu sunt doar recuzita; aceste articole au fost folosite de scriitori de secole pentru a surprinde si inregistra idei de scriere. Chiar daca ar putea parea de moda veche, atractia unui simplu blocnotes si stilou este incontestabila pentru a mentine aceste ganduri in ordine si la indemana. Hemingway si Picasso au jurat de Moleskines, dar exista nenumarate optiuni din care puteti alege.

Recorder

Un magnetofon portabil de moda veche nu trebuie trecut cu vederea pentru a surprinde o idee de scriere. Inregistratoarele moderne se pot incadra de obicei intr-un buzunar frontal sau lateral cu usurinta. Porneste-l si dicteaza-ti ideea; mai tarziu in acea seara sau a doua zi, poti reda ideea inregistrata pentru a iti revedea gandurile. Inregistratoarele sunt, de asemenea, instrumente excelente pe care trebuie sa le ai in vedere pentru interviuri sau conferinte de presa – vei avea o inregistrare audio a tot ceea ce este acoperit si iti poti mentine mainile libere in timp ce oamenii vorbesc.

Fa din aceasta idee o realitate

Pastrarea unei idei de scris nu a fost niciodata mai usoara. Cand salvezi gandul pentru o reflectie viitoare, nu uita sa-l detaliati cat mai curand posibil, astfel incat sa iti amintesti ce a stimulat conceptul original. Noteaza unde te afli cand te-a lovit notiunea si asigura-te ca iti dai rapid note despre directia preconizata pentru idee.

O expresie de genul „picnic sub stele” este superba, dar poate fi mai util sa incluzi directia povestii, cum ar fi „picnicul este apoi invadat de un roi de ratoni flamanzi”. Notele nu trebuie sa fie lungi, dar trebuie sa fie concise, astfel incat sa nu uiti inclinatia ta unica.

Cum te asiguri ca nu uiti niciodata o idee de scris? Spune-mi in comentariile de mai jos.

Autor:

Working on the World Wide Web

This author has published 3 articles so far.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?