Nu uitati sa vizitati Romania

posted in: Obiective turistice | 0

Romania devine rapid o noua destinatie pentru turistii care doresc sa vada vechea Europa. Iar acum, Romania fiind aleasa membra a Uniunii Europene, din ianuarie 2007, devine mai populara ca oricand.

Romania detine multe oportunitati pentru turism, de la vizitarea obiectivelor turistice istorice si culturale, la vacante active, excursii pentru degustarile de vinuri, vacante la mare, relaxari la spa.

Punctul de plecare va fi mai mult decat probabil din Bucuresti. Adesea este mentionat ca Micul Paris pentru bulevardele sale largi ,frumoasele cladiri arhitecturale, si o reputatie pentru Highlife. In functie de conditiile de zbor ati putea avea posibilitatea de a vedea panorama orasului. Principalele puncte de interes sunt Palatul Parlamentului si Muzeul Satului – care a sarbatorit 100 de ani de la infiintare, aceastea fiind doar cateva dintre obiectivele care pot fi incluse intr-un tur de oras . Sau s-ar putea lua in considerare o excursie la Lacul Snagov, mormantul lui Dracula, Castelul Mogosoaia.

Oferte de cazare se gasesc in toate zonele si localitatile ce vor fi strabatute in perioada excursiilor.

Daca ne referim la Romania primul lucru care iti vine in minte este Transilvania. Transilvania este casa al unor orase medievale dintre cele mai bine conservate din Europa, cele mai multe legate de legenda lui Dracula; cum ar fi Sighisoara, Brasov si Sibiu – oras care a fost „Capitala europeana a culturii” in anul 2007. De asemenea, castele uimitoare si pitoresti cum ar fi Castelul Peles, Castelul Corvinilor, Cetatea Fagarasului, Castelul Bran – de asemenea, cunoscut sub numele de Castelul lui Dracula, si altele. Bisericile fortificate sasesti, cum ar fi Biertan, sunt alte monumente care se iau in considerare atunci cand se planifica un tur prin Transilvania. Turul Medieval al Romaniei si al oraselor antice din Transilvania, precum si Turul Evlui Mediu din Sinaia si Bran , sunt excursii care trebuiesc luate in calcul.

Urmatoarea deplasare se poate face in sus la nord de Romania in regiunea Maramures, unde un stil de viata unic a fost conservat de-a lungul anilor. Satul vechi din Sapanta a devenit faimos pentru Cimitirul Vesel numit astfel , deoarece fiecare cruce de mormant contine o ilustratie si o poezie care reprezinta viata persoanei intr-un mod plin de umor. Imprastiate prin munti, veti gasi biserici din lemn, case rafinate si sculpturi de lemn unicate,  multe dintre acestea fiind inscrise in lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Puteti vedea faimoasele biserici de lemn din Maramures, cu istorie si traditie pentru aceste zone.

Se poate continua pe traseul de Nord catre Bucovina de Sud pentru a vedea fresce din manastirile pictate in lemn si pentru a vedea satele din munti, cunoscute pentru stilul traditional de viata. Fiecare fresca spune o poveste biblica diferita pe zidurile sale pictate pe exterior si interior, precum si pe plafonul din interior.

Dupa vizitarea acestora se poate face o excursie in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. In cazul acesta  principalul mijloc de deplasare este cu barca prin mai multe canale . Delta Dunarii este gazda a peste 300 de specii de pasari, fiind un paradis al acestora.. 45 de specii de pesti de apa dulce, peste 1.200 de specii de copaci si plante si diferite specii de mamifere –  aceasta zona este excelenta pentru toti iubitorii de natura. Principalul oras este Tulcea si este poarta de acces pentru a incepe calatoria dumneavoastra catre alte sate si zone din regiunea Deltei Dunarii.

Un final perfect pentru calatorie este pe coasta Marii Negre din Romania. Coasta se intinde pe o suprafata de 200 km, cu statiunile dispersate pe intreaga coasta; cum ar fi Mamaia, Eforie, Neptun, Jupiter, Venus, Saturn si Mangalia. Relaxati-va pe plajele cu nisip auriu, bucurati-va de toate tipurile de sporturi nautice, si de ce nu, vizitati Fabrica de vin Murfatlar. Vino pentru o saptamana sau mai mult in vacanta pe coasta Marii Negre, in Romania sau coboara dupa ce vizitezi casa lui Dracula si Transilvania Medievala.

Iubitorii culinari pot descoperi bucataria romaneasca si de vinuri intr-un tur de vinuri si gastronomie din Romania.

http://www.escapetour.ro

Puteti incepe a personaliza un pachet de turistic chiar azi. Deasemenea se pot face pachete de tip „City Break”. Contactati specialistii de turism din Romania.

Follow fixbrain:

http://www.sistemsupraveghere.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *