Numarul de inmatriculari a explodat in 2017. Cine are cel mai mult de castigat?

posted in: Auto | 0

Statisticile si-au spus cuvantul in ceea ce priveste piata auto si in special piata auto de SH in anul 2017. Eliminarea taxei de mediu a dus la efecte absolut fulminante pe aceasta piata. In doar primele 3 luni, dupa eliminarea taxei de timbru, in Romania s-au inmatriculat peste 190.000 de masini. Conform studiilor, Romania este pe locul 2 in Europa la inmatriculari, in primul trimestru al anului 2017.

Acest lucru s-a intamplat datorita eliminarii timbrului de mediu. Cele mai multe masini au fost mai vechi de 10 ani, insa s-au inregistrat si masini noi inmatriculate in aceasta perioada a anului.

Cine a avut cel mai mult de castigat din acest lucru?

Este incredibil faptul ca toti romanii s-au gandit ca soferii sunt cei ce au de castigat de pe urma acestei legi. Iata insa care este adevaratul raspuns!

Nu numai soferii au avut de castigat in acest boom al inmatricularilor. Si samsarii de masini au fost extrem de fericiti, insa cel mai mult de castigat au avut probabil firmele a caror activitate se bazeaza pe flote auto complete.

Astfel, spre exemplu, firmele de rent a car Suceava au avut, pe langa sutele de modele existente si asa in bazarul urias, un nou numar de vehicule extrem de ieftine aduse din strainatate, numai bune pentru a fi achizitionate si inmatriculate.

Spre exemplu, doar in Judetul Suceava, in primele 3 luni ale anului au fost inregistrate spre inmatriculare peste 5000 de automobile. Acesta este un numar de doua ori mai mare decat cel de anul trecut.

Efectele cresterii pietei de SH contra pietei de masini noi au fost devastatoare

Asadar, firmele de rent a car, firmele de taxi, curierat si chiar si dealerii auto au fost in culmea fericirii de la inceputul anului, deoarece statisticile arata ca peste 160.000 de masini SH au fost tranzactionate din strainatate in Romania, in doar primele 3 luni ale anului.

Cele mai vandute masini ale momentului au fost Volkswagen (peste 40.000 de unitati in trei luni), Dacia si Opel.

Piata auto este incontinuare intr-un total boom si este prevazut faptul ca de-a lungul anului cifra se va dubla sau poate chiar se va tripla in ceea ce priveste rata de inmatriculari.

Iata asadar o ocazie minunata pentru soferi de a se bucura de masini si o ocazie si mai minunata pentru antreprenorii din zona auto sa-si dezvolte afacerile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *