Nume inteligente pentru copii

posted in: Hobby-uri | 0

Trebuie sa recunoastem acest lucru: unele nume de copii suna mai inteligent decat altele. Parerile sunt impartite in randul parintilor cand vine vorba de alegerea numelui copilului. Unii parinti prefera nume bilbice, de sfinti, unii prefera nume inspirate de la celebritati, altii sunt in cautare de nume inteligente.

Bine, asta nu inseamna ca numele asigura inteligenta copilului insa suna inteligent. Asa ca ne-am gandit sa adunam cateva nume care au o anumita putere intelectuala. Iata-le!

Judith. Prenumele Judith este un derivat al prenumelui evreiesc Yehudit. Personaj biblic, Judith a salvat poporul evreu, asaltat de generalul Holopherne, intr-o maniera mai putin ortodoxa: l-a sedus pe acesta din urma. Judith este o fetita determinata, combativa, animata de o mare dorinta de a reusi in tot ceea ce isi propune. Lui Judith ii place sa comunice, nu se va plictisi niciodata in comunitate. Judith este atat de pragmatica incat stie sa-si apere interesele cu fervoare.

 

Anabel. In ebraica, Anabel semnifica gratie. Anabel este o tanara cu caracter puternic. Este ambitioasa, curajoasa, nerabdatoare, autoritara chiar. Dotata cu o serie de calitati atribuite in mod normal barbatilor, Anabel este orgolioasa, incapatanata si loiala. Insa, in strafundul sufletului, Anabel este o fiinta tandra, o nelinistita in cautare de securitate.

 

Solomon. In ebraica, numele de Solomon inseamna calm, pacific. Fiul regelui David, regele Solomon a domnit in Israel din 930 pana in 970 si a castigat respectul comunitatii sale datorita inteligentei sale. Cei care poarta numele de Solomon isi fixeaza o multime de obiective si nu se lasa pana nu le indeplinesc. Acorda o atentie deosebita reputatiei lor. Detestand esecul, Solomon face tot ce ii sta in putere sa atraga norocul de partea sa.

 

Edmund. Sf. Edmund s-a nascut in anul 849 la Nuremberg. Acest tanar rege al Angliei a fost asasinat de catre danezi la Thetford in anul 870. Mormantul sau a fost locul unor multiple pelerinaje. Purtatorii numelui de Edmund au un temperament puternic. Edmund are o alura impresionanta. Cand sentimentele intra in jod, Edmund se dovedeste a fi destul de influentabil, in special de sexul opus. Edmund este mereu dispus sa ii ajute pe ceilalti chiar daca asta inseamna sa se neglijeze pe el insusi.

 

Francesca. Francesca este un prenume feminin de origine feminina care inseamna liber/a. Misterioasa si rezervata, Francesca este o femeie puternica si inteligenta careia ii place lumea cuvintelor. Ii place sa puna intrebari si poseda un acut simt al criticii. Francesca este extrem de intuitiva si ii intelege extrem de rapid pe cei care o inconjoara. De-a lungul vietii, Francesca este in cautare de intelepciune, dragoste si liniste.

 

Sebastian. Sf. Sebastian era un ofiter din secolul al III-lea. Acesta se converteste la crestinism si a fost condamnat pentru acest lucru. A murit ca un martir, masacrat fiind din cauza insolentei sale in secolul al III-lea, anul 288. Acest prenume provine din grecescul „sebastos” si inseamna onorat. Derivatul sau latinesc « sebastianus » era un titlu imperial la Romani. Purtatorii numelui de Sebastian sunt sensibili si intuitivi.

Follow danny37ro:

http://www.vise24.ro/

Latest posts from

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *