Nutritie pentru viata lunga

posted in: Sanatate | 0

Ai observat ca oamenii in varsta sunt mai „receptivi” la boli si au suferinte mai frecvente? Explicatia acceptata e o echivalenta complexa intre imbatranire si uzura. Acest mod de gandire a fost depasit in urma studiilor recente, efectuate in zone ale lumii unde varsta medie depaseste 100 de ani. Una din concluziile rezultate a demonstrat ca „uzura” corpului uman nu este primordial mecanica. Integritatea corpului este permanent refacuta la toate nivelele, prin regenerare celulara si fiecare dintre noi poate avea un corp complet nou (incluzand si scheletul) in termen de 3 ani.

Refacerea deficitara a tesuturilor este provocata de uzura emotionala la care suntem supusi in conditiile stresului vietii moderne. Ele conduc la dereglari metabolice si hormonale ce reduc imunitatea si influenteaza negativ toate functiile vitale.

In cultura traditionala romaneasca preventia a avut un loc de frunte in procesul de educatie. In trecut se spunea ca „paza buna trece primejdia rea”, zicala adevarata si azi, desi din ce in ce mai putini ii pricep semnificatia. Alimentatia moderna pune accentul pe gust, nu pe valoarea nutritionala a alimentelor.

Nutritia necorespunzatoare creaza cele mai mari dezechilibre in sistemul imunitar si hormonal al omului modern. Cresterea in greutate este o dereglare hormonala cauzata de starile emotionale inconstiente, determinate de mediul agitat in care traim. Sunt multe produse si metode, retete si organizatii care promoveaza alimentatia echilibrata. Multi sunt entuziasmati de reclame si „incearca” multiple metode. Totusi, ajung rapid la concluzia ca nu functioneaza pentru ei. Lipsa disciplinei de a parcurge un program de acest gen este indusa de o neincredere subconstienta, ascunsa in ignoranta.

Imbatranirea a fost si este cea mai mare teroare a omului modern, care se agita neincetat pentru atingerea succesului si acumularea bunastarii, consumandu-si pe neobservate energia vitala. Cei mai multi observa acest lucru abia atunci cand apar simptomele epuizarii si semnele de boala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *