O femeie insarcinata in cele 40 saptamani de sarcina

posted in: Cursuri online | 0

Comportamentul femeii insarcinate

Cum ar trebui sa se comporte o femeie insarcinata? In acelasi timp nu trebuie sa schimbe mult dar trebuie sa fie si mult diferit fata de modul in care se comporta de obicei. In momentul in care ramai insarcinata, prioritatile se schimba constat, ajungand ca in doar cateva luni, bebelusul din burtica sa fie unica si cea mai importanta grija.

Prima grija pe care trebuie sa aiba toate mamicile, este sa se prezinte la un medic specialist (medic ginocolog) pentru un consult si bineinteles, pentru sfaturi. Sfaturi despre sarcina pe saptamani, despre ce trebuie sa faca in cele 40 saptamani de sarcina la nastere.

Inafara de asta, mamica trebuie sa se ocupe si singura de bunastarea ei si a copilului. Tocmai de aceea, viciile ca bautul si fumatul rebuie lasate la oparte pentru a nu dauna bebelusului.

Ca mamici, responsabile, puteti sa va ocupati de mai multe lucruri. Puteti de exemplu urmari articolele din seria sarcina pe saptamani, astfel vedeti asa cum ar trebui sa evolueze ea in mod normal, stiti la ce trebuie sa va asteptati. Daca vreti sa stiti aproximativ perioada in care veti naste sau cate saptamani de sarcina, puteti folosi si un calculator sarcina. Este simplu de folosit trebuie doar sa introduceti cateva date precum data ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual si gata vei afla data probabila a nasterii si in cate saptamani de sarcina te afli.

Atentie soti. Femeia trebuie tratata ca o regina pe timpul sarcinii, acum poarta in pantec copilul vostru. Bineinteles, asta nu inseamna ca si in afara sarcinii nu trebuie procedat la fel.

Voi, mamicilor, trebuie sa va satisfaceti toate poftele. Trebuie sa va relaxati. Trebuie sa lasati munca deoparte, nu chiar de tot , dar muncile cu mult efort le lasati pentru altii. O sa fie destul si pentru voi, dupa ce o sa nasteti. Pana atunci insa, lasati sotul sa se ocupe de tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *