O problema des intalnita la site-urile de reduceri

posted in: Cumparaturi | 0

Odata cu crearea unor perioade de reduceri, initiate de magazinele online, vanatorii de promotii si de reduceri online s-au pus pe treaba, cautand produsele de care au nevoie in mai toate magazinele participante la evenimente promotionale sau care aveau propria sesiune de reduceri.

Pe fondul unor precedente nu tocmai pozitive initiate de magazinele din mediul offline care pe perioada noptilor albe sau al sezoanelor de discount-uri au creat promotii false, increderea cumparatorilor a scazut destul de mult in mai toate magazinele. Acesta este motivul principal pentru care, mai toate magazinele online sunt verificate acum la sange, mai ales ca motoarele de cautare online ofera posibilitatea – prin cache – utilizatorilor ce pret avea un anome produs inaintea inceperii perioadelor de promotii.

Problema principala la mai toate magazinele e faptul ca, preturile se pot schimba in functie de paritatea dolarului si disponibilitatea produselor pe stoc, lucru care poate crea anumite confuzii. Cel mai elocvent exemplu e cel din cazul unitatilor HDD, al caror pret a crescut cu pana la 200% odata de in Coreea de Sud si Japonia au incetat sa fie fabricate (din cauza tsunami-ului care a lovit coasta japoneza). Odata facuta trecerea la noile stocuri de produse, indiferent cat de mare ar fi fost discount-ul oferit de magazinele online, preturile erau cu mult mai mari fata de cele “normale”, lucru aspru criticat in prima faza de comunitatea online.

Tocmai de aceea, inainte de a acuza o companie ca “pune la bataie” reduceri false, trebuie facut un mic research ca nu cumva preturile afisate sa fie in perfecta corelatie cu tendintele internationale pentru respectivele produse.

Sigur, inca mai exista si magazine online care nu sunt chiar foarte cinstite in timpul perioadelor de promotii si reduceri, insa in principiu, ele sunt depistate foarte repede. Tocmai de aceea, marile magazine care initiaza zile de reduceri, chiar respecta promotiile facute, oferind astfel vizitatorilor si fanilor proprii produse ceva mai ieftine decat in mod normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.