Obiective si atractii turistice in Sibiu si imprejurimile Sibiului

Daca doriti sa vedeti cat mai multe dintre obiectivele si atractiile turistice din zona Sibiului intr-un interval de timp scurt, este indicat sa va intocmiti o lista de prioritati, deoarece, in caz contrar, ati putea rata o serie de obiective turistice emblematice ale zonei. De pe aceasta lista, ar fi bine sa nu lipseasca “Muzeul National Brukenthal”, “Muzeul de Istorie Naturala”, “Complexul National Muzeal ASTRA”, “Muzeul “Franz Binder” (Casa Hermes) sau “Muzeul Bisericii Evanghelice”.

In cazul in care aveti la dispozitie numai un week-end pentru a face cunostinta cu zona Sibiului, va recomandam ca dupa prima zi, cea rezervata orasului Sibiu, sa faceti o excursie in imprejurimile acestuia, la Cisnadie, Cisnadioara, Rasinari, Cristian sau Selimbar.

Cisnadie este o localitate tipic saseasca, unde puteti vizita biserica fortificata “Sfanta Walpurga” si “Muzeul Istoriei Industriei Textile”. De la Cisnadie se poate ajunge cu masina in cateva minute in Cisnadioara pentru a vizita spendida biserica Sfantul Mihail. Din Cisnadioara puteti intra apoi in drumul judetean care duce spre Rasinari si Paltinis.

In Rasinari, locul de nastere al lui Emil Cioran, se poate ajunge si din Sibiu, cu tramvaiul. In centrul satului, care face parte din Marginimea Sibiului, va intampina o biserica ortodoxa impodobita cu frumoase fresce exterioare.

Cristianul este situat pe E81/68 in directia Sebes-Alba. In centrul localitatii Cristian, se afla o biserica-cetate puternic fortificata. Localitatea, in care se mai gaseste si un muzeu al landle-rilor si o biserica ortodoxa din 1790, a fost numita in documentele din secolul XIII “Insula Christiani” – “Insula Crestinatatii”, dupa ce rezistase navalirii mongole din 1241. In Selimbar se poate ajunge pornind din Sibiu pe E81/68 spre Brasov. Merita vizitate biserica ortodoxa Sf. Nicolae din Mohu si biserica ortodoxa din Bungard, precum si o troita ridicata in 1925 in amintirea victoriei obtinute aici de Mihai Viteazu asupra principelui Bathory.

Pentru un sejur la Sibiu si imprejurimile Sibiului, cel mai indicat ar fi sa optati pentru cazare in Sibiu, intrucat veti fi relativ aproape de toate obiectivele turistice amintite, si doar in cazul in care cautati mai degraba odihna si relaxare, sa alegeti varianta cazarii la o pensiune intr-unul din satele din apropierea Sibiului. Oricare ar fi planurile voastre, pensiunile din Sibiu si marginimea Sibiului raspund cu succes asteptarilor celor mai exigenti turisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.