Obiective turistice de vizitat in statiunea Durau

posted in: Obiective turistice | 0

Aceasta statiune este asezata intr-o poiana insorita la baza Muntilor Ceahlau, la o inaltime de 780 – 800 de metri, la o distanta de cca 6 km in partea de sud – vest de comuna Ceahlau, in judetul Neamt, de asemenea situata la o distanta de 9 km in partea de vest fata de lacul de acumulare Izvorul Muntelui de pe raul Bicaz, si la o distanta considerabila de cca 60 km in partea de nord – vest fata de municipiul Piatra Neamt.

Muntele Ceahlau este compus din mai multe atractii turistice cum sunt abrupturi puternice dantelate cu forme bizare cum ar fi ( Turnul lui Budu, Turnurile Ocolasului mare, Caciula Dorobantului), cascada Duruitoarea care se gaseste in apropierea statiunii, culmi montane de peste 1800 de metri precum ( Batca lui Ghedeon, Panaghia, Lespezi, Ocolasu Mare – la o inaltime de 1907 metri, Toaca), paduri intinse de foioase si brad, care detin sub aripa lor o gama larga de specii de floristice ocrotite, si un important fond cinegetic, schitul Durau, Ruinele Palatului Cnezilor, avand biserica renovata intre anii 1830 – 1838, iar in imediata apropiere, se gaseste lacul de acumulare Izvorul mUntelui, la o inaltime de 797 metri, Cheile Bicazului.

Muntele Ceahlau, de asemenea este declarat Parc National.

Statiunea se poate bucura de un climat specific subalpin, cu aerul destul de ozonizat si de o puritate iesita din comun, temperatura medie din cursul anului creste treptat din partea de vest catre est, din zona muntoasa spre zonelede podis si dealuri subcarpatice, caracteristicile acestei clime fiind determinate de fluctuatiile de inaltime si particularitatile circulatiei atmosferice.

Climatul din statiunea Durau, este temperat continental cu influente umede si reci, dar predominant este climatul montan, cu caracteristicile sale specifice.

Temperatura atmosferica in luna ianuarie este de –4 grade celsius, stratul de zapada existent fiind de cca 50 cm iar aceasta persista din luna decembrie pana in luna martie.

Statiunea Durau este cautata si indicata pentru odihna dar si pentru tratament al anemiei, al nevrozelor astenice, dupa recuperarea dupoa eforturile intelectuale si psihice, al starilor de slabiciune.

Cei mai importanti factori naturali de cura sunt atmosfera ozonata, aerul deosebit de curat, fara particule alergice si fara praf.

Accesul in aceasta statiune se poate face pe sosea dinspre orasul Bicaz pe DN 15, si dinspre Targu Neamt pe DN 15B.

Accesati aceasta pagina pentru mai multe obiective turistice din statiunea Durau.

http://www.cazare10.ro/localitate-durau/obiectiv-turistic/cascada-duruitoarea.html

http://www.cazare10.ro/localitatea-durau/obiective-turistice-durau.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *