Obiective turistice Harghita

posted in: Obiective turistice | 0
Harghita este un judet in regiunea Transilvania, situat pe platforma Ardealului, predominand tinuturile muntoase. In ceea ce priveste reteaua hidrografica, aceasta se compune din trei bazina principale: Muresul spre Vest, Oltul spre Sud, Bistrita si Trotusul spre Est.
Turistii care vin in aceasta zona, se pot caza la numeoasele pensiuni din Harghita, unde vor fi intampinati cu cele mai bune bucate traditionale, confort, liniste si tot ceea ce au nevoie pentru ca fiecare sa se simta bine si relaxat atata timp cat sunt cazati aici. http://www.pensiuni-az.ro/judetul/harghita
In muntii Giurgeului se gaseste cel mai mare lac de baraj natural din tara, Lacul Rosu, cu o suprafata de 12,6 ha si adancime de pana la 10,5 m, acesta fiind un punct turistic foarte important. Fiind o zona permanent vizitata de turisti, aici se gasesc numeroase pensiuni care ofera, pe langa conditii de cazare foarte bune, o priveliste mirifica asupra reliefului de acolo. De aseamenea, la poalele varfului Rachitis din muntii Calimani se afla lacul Iezeru de origine glaciara cu o suprafata de 1300 m si o adancime de 3-5 m.
Judetul Harghita se mandreste cu o serie de obiective turistice, printre care se numara Manastirea Franciscana si Biserica Romano-Catolica din Sumuleu, Castelul si Complexul Muzeistic din Lazarea, construit pe la mijlocul secolului XVI-lea, Biserica din Lemn, dar si izvoarele de ape minerale, mofete, namoluri si turba, saline si cel mai important, aer proaspat si curat.
Harghita este judetul renumit pentru localitatile turistice si zonele de agrement, cunoscute atat in tara cat si in strainatate. Amintim aici statiuni balneoclimaterice, cum ar fi Baile Tusnad, Borsec, Lacul Rosu, Izvorul Muresului sau monumente ale naturii, cum sunt Lacul Sfanta Ana, Cheile Bicazului sau Poiana Narciselor.
Marea majoritate a turistilor care vin in aceasta zona, aleg destinatia pentru un sejur de cateva zile de relaxare. Asadar, pensiunile din zona isi deschid portile pentru toti turistii, incercand sa-i atraga cu cele mai bune oferte si conditii.
Harghita Bai este situata la aproximativ 1350 m, la 21 km de Miercurea Ciuc si la 45km de Odorheiul Secuiesc si dispune anual de aproximativ 160 de zile cu zapada si temperaturi extrem de scazute pe timpul iernii (-34 grade Celsiun in Decembrie 2001). Vara este destul de scurta, cu temperaturi placute, ape minerale, trasee turistice si multe alte obiective, pentru care merita vizitata aceasta zona.
Iarna, turistii au la dispozitie 4 partii dotate, doua centre de inchiriere pentru turistii care nu vin aici echipati sau pentru cei care acum vor sa invete sa stapaneasca schiurile, dar si locuri de cazare in pensiunile din zona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *