Obiective turistice Sibiu

posted in: Obiective turistice | 0
Situat in partea centrala a Romaniei, in sud-vestul Transilvaniei, orasul Sibiu, resedinta de judet, este situat pe raul Cibin, iar altitudinea fata de nivelul marii variaza intre 415-431 m.
Muntii, care ocupa aproximativ 30 % din suprafata judetului, apartin Carpatilor Meridionali si sunt reprezentati prin masivele Fagaras, Cindrel si Lotru.
Turistii care vin in zona, prima oprire o fac in Piata Mare, fiind declarata monument arhitectural datorita stilului medieval unic si indragita de toti datorita sutelor de porumbei care se aseaza cu incredere in palmele celor care le ofera cateva firmituri de paine.
Un alt obiectiv foarte important si vizitat din Sibiu, il constituie Muzeul National Brukenthal, care este unul dintre cele mai insemnate monumente in stil baroc din Romania, edificiul fiind ridicat pentru a sevi drept resedinta oficiala a baronului si sediu a colectiilor sale. Elementul central al fatadei este ancadramentul de piatra al portalului, sustinut de coloane deasupra carora se ridica antablamentul.
In ceea ce priveste cazarea in aceasta zona, turistii pot opta pentru lantul hotelier sau pentru vilele sau pensiunile din imprejurimi. http://www.pensiuni-az.ro/judetul/sibiu
Credinciosii care vor sa aiba parte de cateva momente de liniste, pot opta pentru a vizita bisericile din Sibiu, fie Catedrala Ortodoxa ori Capela Crucii, fie Biserici precum Evanghelica, Franciscana, Catolica, Reformata si multe altele.
Si daca tot am vorbit de centre istorice, sa nu uitam de mentionam si Piata Mica si Piata Huet, Turnurile de Aparare, Zidurile Cetatii sau Monumentele Istorice.
In ceea ce privesc zonele de agrement, acestea reprezinta o mandrie pentru sibieni si nu numai, fiind constituite din Parcul sub Arini, Parcul Astra, Padurea Dumbrava si nu in ultimul rand Gradina Zoologica deschisa in padurea Dumbrava, gradina care gazduieste, inca de la deschidere, animale si pasari printre care se numara pisica salbatica, o lupoaica, un lup, un vultur, cerbi mistreti si multe alte specii.
Iubitorii sporturilor de iarna, pot opta pentru petrecerea vacantelor sau a timpului liber la munte, mai exact in Paltinis, care este destinat iubitorilor sporturilor de iarna sau plimbarilor prin Rezervatia Iezerele Cindrelului, la faimoasele lacuri glaciare. Odata ajunsi aici, puteti schia sau puteti vizita Schitul si Casa memoriala Constantin Noica. De asemenea, fiind singura statiune la o altitudine asa de mare (peste 1400 m), aceasta ofera cele mai bune partii, cu diferite grade de dificultate, insa si o priveliste mirifica, data de padurile din imprejurimi. Si daca tot veni vorba de petrecerea vacantelor in aceasta zona, sa nu uitam ca pensiunile, cabnanele sau hotelurile sunt la dispozitia tuturor celor care isi doresc confort si bucate atat traditionale cat si cele mai sofisticate meniuri servite in varf de munte.
Turistii care prefera sa ramana in oras, pot face o vizita la Filarmonica din Sibiu sau la Teatru, insa pot viziona si un film la Cinema.
Oricare ar fi interesul dumneavoastra de a vizita acest oras, merita sa cunoasteti frumusetile oferite de Capitala Culturala a Romaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *