Obtine acum un certificat energetic pentru locuinta ta

Probabil ati aflat, sau nu, dar incepand cu acest an (01 Ianuarie 2011) potrivit legii, orice tranzactie imobiliara, pe langa actele necesare in mod normal, trebuie insotita de un certificat de performanta energetica.

Certicatele energetice reprezinta practic o garantie pentru cei care stau cu teama ca iarna intretinerea ii poate arde la buzunare. Acestea sunt acordate, intre altele, si in baza anului in care a fost ridicat imobilul, a materialelor folosite la ridicarea acestuia sau in baza sursei de alimentare cu energie termica (centrala proprie sau de cartier). Toti acesti factori sunt transformati in note cuprinse intre 20 si 100 dar si in scale energetice colorate de la rosu la verde. Culoarea rosie apartine literei „G”, ceea ce reprezinta o slaba calitate energetica in timp ce verde inchis, asociata literei „A”, inseamna cea mai buna calitate energetica estimata in Romania.

Ce este un certificat energetic?

Prin certificat energetic sau mai exact spus certificat de performanta energetica se intelege documentul oficial, elaborat de un auditor energetic pentru cladiri atestat de catre organismele acreditate, care prezinta, intr-un mod unitar, sintetic si standardizat, performanta energetica a cladirii.

Un certificat energetic detaliaza caracteristicile constructiei si ale instalatiilor aferente acesteia (incalzire, apa calda de consum, climatizare, ventilare mecanica si iluminat artificial) rezultate din analiza energetica si termica, operatie numita si audit energetic

Din pacate foarte multe tranzactii imboliare se realizeaza fara a lua in calcul realizarea certificatului energetic, pentru ca vanzatorul, cumparatorul dar si notarul evita acest document din cauza pretului, respectiv a timpului de eliberare. Totusi, certificatul energetic ar putea aduce o crestere a valorii proprietatii de cateva mii de euro, spun expertii imobiliari.

Aveti nevoie de un audit sau certificat energetic? Nu ezitati sa ne contactati:

  • Web: www.CertificatEnergetic.info http://www.audit-energetic.com/
  • Telefon: 0729.90.52.74
  • E-mail: contact [@] certificatenergetic.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *