Odontoterapie pentru prevenirea cariilor dentare

posted in: Sanatate, Stomatologie | 0

Caria este un proces patologic, care consta în distrugerea țesuturilor dure ale dintelui. Este una dintre cele mai frecvente boli orale la copii și adulți. În ciuda varietații de metode eficiente pentru tratarea cariilor și restabilirea formei normale a dinților, este mai bine sa recurgi la odontoterapie. În centrul prevenirii cariilor se afla lupta împotriva principalelor cauze ale apariției acesteia. Motivul principal pentru apariția cariilor este activitatea vitala a microorganismelor, dar prevenirea bolilor dentare  nu vizeaza în principal combaterea acestora. Multe bacterii traiesc în cavitatea bucala umana, iar numarul lor în termen de 2-4 ore de la spalarea dinților, poate ajunge la un milion. Se gasesc la suprafața dinților și pot afecta negativ smalțul.

Unele tipuri de streptococi merita o atenție speciala. Aceste microorganisme fac parte din microflora normala și, în absența factorilor care slabesc apararea organismului, caria nu se dezvolta. Daca bacteriile obțin condiții favorabile reproducerii active, acestea vor crește. Ca urmare a activitații lor vitale, se produce acid organic, care se dizolva literalmente pe zonele de smalț. Prin condiții favorabile pentru microorganisme, înțelegem mai multe caracteristici: un teren de reproducere bun pentru microorganisme, o scadere a apararilor locale sau generale care lupta împotriva streptococilor sau o combinație a acestor factori.

Odontoterapie – igiena orala

Cea mai frecventa cauza a cariilor dentare este igiena orala deficitara. Metoda de odontoterapie de la Optim Dental Clinic începe cu îndepartarea placii moi, deoarece este un teren de reproducere pentru bacterii. Pentru a reduce semnificativ riscul de distrugere a smalțului spala-te pe dinți de cel puțin doua ori pe zi și fa-o bine. Mișcarile ar trebui sa fie de la gingii pâna la marginile coroanelor dinților. Procesul de curațare ar trebui sa dureze cel puțin 3 minute. Atunci când execuți igiena orala, acorda atenție nu numai dinților, ci și limbii, gingiilor și suprafeței interioare a obrajilor.

Alege periuța de dinți potrivita. Parul moale este potrivit pentru persoanele care sufera de boli inflamatorii ale gingiilor, boli parodontale. Parul mediu este optim pentru majoritatea oamenilor. O periuța de dinți rigida este indicata pentru formarea crescuta a placii, precum și pentru persoanele care consuma în mod regulat ceai și tutun. O astfel de periuța poate fi utilizata numai cu o buna sanatate a gingiilor și cu smalț puternic. De asemenea, utilizeaza ața dentara. Aceasta te va ajuta sa faci fața resturilor alimentare din spațiile interdentare. Utilizeaza apa de gura (fara etanol) dupa mesele principale ale zilei.

Odontoterapie la clinica stomatologica

Metodele de odontoterapie pentru prevenirea cariilor nu se limiteaza la îngrijirea la domiciliu. În stomatologie, exista o serie de proceduri care pot face fața în mod eficient placii dentare și pot restabili echilibrul mineral normal al smalțului. Curațarea profesionala a dinților este prezentata absolut oricarei persoane. Daca starea inițiala a cavitații bucale este buna, curațarea se efectueaza de doua ori pe an ca masura preventiva. Daca pacientul poarta dispozitive ortodontice sau are tendința de a forma o cantitate mare de placa pigmentata din cauza consumului de ceai, cafea, fumat, poate fi recomandat sa se supuna procedurii de odontoterapie de 3 ori pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *