Ofera cadou cutii muzicale

12/02/2019 | Autor: | Adaugat in categoria Lifestyle

 

Un halou romantic a existat intotdeauna in jurul acestor cutiute muzicale de la Pravalia cu Surprize. Cutia muzicala este un lucru special, in care se imbina putin din ceva vechi si putin din magie. Este atat un instrument muzical, cat si o piesa frumoasa de mobilier. Este un proces laborios, sa realizezi o cutie muzicala, deoarece necesita cunostintele creatorului in mai multe domenii, gust sofisticat si ureche muzicala. Pentru fabricarea unei cutii musicale, este necesar sa se faca manual o suta de operatii.

Mecanismul cutiei muzicale

O cutie muzicala este un fel de instrument muzical automat care produce sunete cu ajutorul unor role fixe pe o placuta rotativa sau un disc care prinde dintii pieptenului si canta o melodie. Unele cutii mai complexe au un tambur mic si clopote mici, pe langa pieptenul metalic. Exista cilindri cu mai multe melodii. Pentru a face acest lucru, sunt utilizati mai mult de un set de pini pe acelasi cilindru. Pinii pentru cea de-a doua piesa si pentru piesele ulterioare sunt putin compensate fata de cea anterioara. Cu ajutorul unei transmisii speciale, cilindrul se misca in raport cu pieptenele, se stabileste legatura dintre un set diferit de pini si dintii pieptenului. Au existat si modele cu cilindri interschimbabili si discuri.

Calitatea sunetului este cu siguranta influentata de materialele din care sunt realizate aceste cutii muzicale. Foarte important este otelul din care este fabricat pieptenele. Materialul carcasei este, de asemenea, o parte importanta a casetei muzicale, deoarece aceasta trebuie sa indeplineasca urmatoarele cerinte: sa fie subtire, pentru a oferi vibratii si, in acelasi timp , sa fie puternica si stabila pentru a tine cutia cu un mecanism muzical in interiorul ei. Adesea, pentru aceste cutii se faceau compozitii pentru figurile in miscare. Mecanismul cutiei muzicale clasice este de doua tipuri, manual si ceasornicar.

Mecanismul manual

Mecanismul manual trebuie sa fie rasucit de tine, iar melodia va inceta sa sune imediat ce se opreste rotirea butonului. Mecanismul de infasurare este pornit cu o cheie iar melodia suna pana cand se desfasoara de pe arc. Cutiile muzicale originale erau niste cutii mici care se potriveau in buzunarul vestei unui domn. De fapt aceste obiecte muzicale sunt realizate in diferite dimensiuni: de la un hatbox la o piesa de mobilier voluminoasa. Cele mai multe dintre ele sunt inca mecanisme desktop. Acestea sunt de obicei conduse de un ceasornic si fabricate initial de ceasornicarie.

 

In secolul al XIX-lea, productia principala de cutii muzicale a fost concentrata in Elvetia, pe baza traditiei puternice de a face ceasuri. Prima fabrica de cutii muzicale a fost deschisa in Elvetia in 1815 de catre Jeremy Recordon si Samuel Junod. Au existat si cativa producatori in Boemia si Germania. Pana la sfarsitul secolului al XIX-lea, unii dintre producatorii europeni au deschis sucursale si in Statele Unite. Cilindrii erau de obicei facuti din metal si alimentati de un arc. In unele modele mai costisitoare, cilindrii puteau  fi inlocuiti pentru a schimba melodia. In unele modele exclusive, ceasornicarii realizau patru melodii, de numite izvoare pentru a asigura un joc muzical continuu, care tinea timp de trei ore.

 

Intr-un final, cutiile muzicale sunt ideale pentru a fi facute cadou cu ocazia oricarui eveniment, pot fi oferite pentru bucuria copiilor sau poti sa-i oferi cadou o cutie muzicala iubitului sau iubitei tale.

 

 

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Articolul n-a primit niciun vot inca. Fiti dvs. primul care-l voteaza!)
Încarc...

Autor:

Acest autor a publicat 14 articole pana in prezent.

Adauga un raspuns

Ultimele articole adaugate:


18/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Auto

Ca masina ta sa functioneze perfect trebuie sa aiba parte de piese de buna calitate. Performanta acesteia mai depinde si de verificarea si de inlocuirea componentelor defecte sau uzate. O …

06/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Sanatate

Condițiile ideale pentru un implant dentar Fast & Fixed sunt o falcă complet edentuloasă, fără inflamații și chisturi în cavitatea bucală și un volum suficient de os al maxilarului. Însă, un pacient nu …

06/10/2020 | Autor:
Adaugat in categoria Cumparaturi

Jurnalul sau agenda este un accesoriu simplu, dar indispensabil pentru multe persoane. Poti cumpara jurnale si agende elegante din magazinul online Pravalia-cu-Surprize.ro. Jurnalele si agendele prezentate in sortimentul magazinului online, te uimesc …