Oferte de cazare la Dunare

06/06/2016 | Autor: | Posted in Obiective turistice

Sunt mai multe trasee ecoturistice care pot sa fie parcurse si pe care nu aveti cum sa le ratati in cazul in care ajungeti in zona aceasta.

Aveti acces din DN 57 din centrul localitatii Dubova la Traseul Ecotrustic Cazanele Mari. Lungimea acestui traseu este de aproximativ 5 km si e un traseu cu un grad mediu de dificultate. Efortul fizic moderat nu are nevoie de pregatirea fizica speciala.

Traseul va fi mracat cu triunghi galben pe un fond alb pe arborii care se afla in apropierea potecii la distante vizibile de cel mult 50 de m pe zone care traverseaza padura si zone limitrofe ale acestiea. Elementul de atractie din aceste zone este reprezentat de laleaua de cazane care este o specie ce se face remarcata prin unicutatea ei dar si datorita habitatlui in care aceasta se dezvolta/ aceasta planta se poate observa din aprilie unde impreuna cu alte specii da culoarea stancilor neprietenoase.

Dupa ce se ajunge pe platou si pana cand se termina traseul vom fi insotiti si de mirosul de liliac sau de culorile inedite ale florilor in contrast cu verdele speciilor de copaci. Sustinadn un caracter unic al acestei zone clopoteii de Cazane isi deschid florile si ne incanta privirea.

Traseul ecoturistic urmeaza poteci de munte care pot sa parcura paduri de stejar si de fab sau pajisiti. E un traseu pe care se poate strange drobita, o planta foarte bua pentru tincturi din care mai sunt extrasi si colorant vegetali pentru vopsitul tesaturilor. Punctele de interes sunt umeroase si sunt locurile din care puteti sa admirati cazanele Mari. Peisajul tipic este de defileu.
Platoul Cazanelor Mici este unic in Europa.

Este locul in care se gasesc calcare ugronieie vechi de peste 140 milioane de ani si lapiezuri naturale si unde sibilacurile tertiare, asociatii vegetale alcatuite din lilian, mjdrean, capripinita si scumpie vin din perioade interglaciare calde.

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 6 articole .In curand si alte noutati.

Lasă un răspuns