Office 2019 vs. Office 365

posted in: Software | 1

Daca, la fel ca majoritatea utilizatorilor de Windows, ai lucrat mult in Office, ar trebui sa cumperi Microsoft Office 2019 sau sa te abonezi la Office 365?

 

Birourile corporatiste si guvernamentale care se inghesuie in pastrarea datelor pe serverele Microsoft vor alege sa cumpere Office 365. Multi studenti si profesori pot obtine Office 2019 fie gratuit, fie la un pret scazut  prin licentele de negociate de scoli si colegii.

Cu toate acestea, Office 365 bazat pe abonament este alegerea evidenta pentru birourile care folosesc sistemul Microsoft pentru colaborare si partajare si pentru oricine prefera sa pastreze documente in cloud. Office 365 are o caracteristica optionala de economisire continua automata pentru documentele stocate in cloud care nu sunt disponibile in Office 2019 chiar si atunci cand salvati in Microsoft OneDrive. si desigur, Microsoft 365 va permite sa editati si utilizati documentele pe baza de cloud de pe o masina desktop, dispozitiv mobil sau browser web.

 

Ambele sisteme functioneaza sub Windows 10 (este de preferat Windows 10 Pro) sau Windows 365.

 

Daca iti personalizezi aplicatiile Office prin crearea de macrocomenzi pentru a efectua task-uri complexe si repetitive, este posibil sa intalnesti situatii precum cea ale versiunii Word/Office 365 din urma cu cateva luni. Este de preferat folosirea dialogului de verificare ortografica de la tastatura din versiunile mai vechi de Word in locul panoului de verificare, care este mai incomod in versiunile recente.

Asa cum puteti gasi in multe postari web despre acest subiect, Microsoft a facut posibila utilizarea dialogului vechi in mod implicit, existand un macro atasat la aceeasi cheie care deschide in mod normal noul panou de verificare.

 

Totusi, pentru cateva luni anul trecut, o actualizare Office 365 prost proiectata a scticat acel macro si a facut imposibila accesarea multor utilizatori la dialogul in stil vechi. Nimeni din afara Microsoft nu si-a dat seama de ce unii utilizatori nu au fost afectati. Cateva luni mai tarziu, Microsoft pare sa fi rezolvat in sfarsit problema in Office 365. Dar utilizatorii Office 2016 nu au intampinat niciodata o asemenea problema, deoarece Office 2016, ca si Office 2019 dealtfel, nu primeste tipul de actualizare regulata care poate deteriora caracteristicile existente.

 

Aceasta problema se poate rezolva prin trecerea la modul „perpetuu” a Office 2016, iar acum este posibil si la Office 2019, pentru sistemele Windows care sunt folosite pentru de importanta mare.

Pe Mac, se poate inca folosi Office 365, deoarece Office-ului 2019 pentru Mac ii lipsesc functiile incorporate in produsul bazat pe abonamente.

  1. Maria

    Preturile par decente, cu toate astea imi este greu sa renunt la office 2013. Se incarca la fel de repede pe un calculator cu sistemul de operare windows 7 pro, 32 de biti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *