Oportunitati europene de accesare a unor noi orizonturi

posted in: Servicii | 0

Aderarea Romaniei la spatiul european a adus cu sine un avant economic, piata de afaceri romaneasca avand parte  de o revigorare semnificativa dupa o perioada grea din punct de vedere economic, legislatia europeana contribuind la nasterea si dezvoltarea unor noi afaceri, unele bazate pe resurse noi si inca ne-exploatate la noi in tara, altele deja stabilite si avand nevoie de un boost financiar.

Dupa o perioada grea din punct de vedere economic, sfarsitul comunismului a venit insotit de nevoia romanilor de a profita de toate avantajele unui nou stil de viata, a unei economii capitaliste si a unei piete deschise, competitive si plina de oportunitati de afaceri.

Avand in vedere faptul ca timp de cateva decenii orice initiativa de afaceri a  fost inabusita inca de la inceput, iar statul controla intreaga piata economica noii intreprinzatori aparuti dupa Revolutie au avut nevoie de o perioada de acomodare la noul lor statut.

Din pacate, faptul ca legislatia Romaniei a fost pusa la punct tarziu a insemnat ca afacerile deschise pe aceasta piata incipienta nu au fost controlate si reglementate asa cum ar fi trebuit, iar acest lucru a lasat loc unor abuzuri ale pietei de afaceri.

Perioada anilor 1990-2000 a fost astfel perioada in care au luat nastere marile afaceri ale Romaniei si in care s-au evidentiat marii afaceristi, care au putut elimina competitia, reprezentata de firmele mai mici, foarte simplu, creand un monopol financiar oarecum abuziv.

Odata cu integrarea in Uniunea Europeana insa, s-au stabilit noi reguli pentru marii „jucatori” de pe piata afacerilor din tara noastra si, dupa multi ani de monopol economic mentinut artificial de acestia, noii intreprinzatori au avut parte de oportunitatea de a se face remarcati prin idei inovative, fie ele spectaculoase sau pur si simplu foarte bine puse la punct din perspectiva planului de afaceri stabilit.

Uniunea Europeana a pus astfel la dispozitia intreprinzatorilor romani, fie ei nou-intrati pe piata de afaceri sau deja caliti in ceea ce priveste detinerea si administrarea de firme, au putut beneficia de fonduri europene nerambursabile. In ceea ce constau fondurile europene nerambursabile ?

Accesarea fondurilor europene nerambursabile se poate realiza in baza unui proiect, iar diversitatea optiunilor de idei si planuri de afaceri ce pot beneficia de aceste fonduri europene nerambursabile este una spectaculoasa: de la finantare pentru proiecte in domeniul agriculturii, la Programul Operational Sectorial pentru mediu sau la fonduri europene nerambursabile pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii sau fonduri europene pentru debutantii pe piata de afaceri, adica programul SRL-D (SRL-Debutant).

In ce constau proiectele pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile ? Acestea practic sunt au menirea de a pune pe hartie ideile intreprinzatorilor, sub forma unui plan de afaceri care sa fie prezentat autoritatii ce permite accesarea fondurilor europene nerambursabile.

O mare parte din proiectele de genul acesta sunt insa respinse in mod constant, ca urmare directa a unei proaste redactari si prezentari a planului de afaceri avut in vedere de catre deponent.

Solutia cea mai la indemana ?

Apelarea la serviciile profesioniste ale unei firme de consultanta pe domeniul fondurilor europene, alcatuita din specialisti care nu doar ca se vor ocupa de redactarea proiectului dumneavoastra, dar vor pleca de la realizarea unei analize preliminare a tipului de proiect si vor urmari toate etapele parcurse de catre aplicant, de la contabilitatea primara a proiectului si pana la ultima faza : incasarea banilor proveniti din accesarea propriu-zisa a fondurilor europene nerambursabile.

Toate aceste etape sunt nu doar importante, ci vitale in procesul de accesare a fondurilor europene nerambursabile si de pornire sau dezvoltare a afacerii dumneavoastra, in orice domeniu ar fi aceasta- totul la http://www.fondurieuropenetm.ro/ .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *