Optimizare seo din zile noastre e pe cale de disparitie ?

posted in: Optimizare SEO | 0

Am petrecut perioade de timp studiind optimizarea seo astfel incat sa sa vad cum se poate maximiza potentialul numarul vizitatorilor pe site. in cele din urma, am mi-am dat seama ca traficul mare nu vrea sa insemne nimic daca nu se transforma in vanzari si implicit in venituri.
Este necesar sa te gandesti la potentiali clienti mult mai multmai mult decat ai facut-o in trecut. Nu e intotdeauna vorba despre mumarul de vizitatori. Trebuie sa realizezi o experienta mai bunabenefica pentru vizitatorii websiteului. Un web design al intregului site va ajuta, dar accentul trebuie sa se puna pe scris.

In timpul unei prezentari la SES Chicago, Brian Eisenberg a atins un punct bun despre PPC: nu realiza o reclama ce nu poate colecta venituri pe site-ul tau. Acest lucru ar trebui sa fie adevarat in orice tip de afacere si cred ca acelasi lucru e valabil si pentru SEO. Sa aducem aminte pentru cei ce nu cunosc. SEO este optimizarea web pentru motoarele de cautare.
Una din greselile destul de des intalnite ( in special la cei care se ocupa de propria optimizare web) esta accea ca se “orienteaza” doar pe anumite ramuri ale promovari in mediul online cu precadere privind marketingul (SEM) si ale socialului network-ului (SMO) , ca de exemplu : inscrierile in directoare , sau publicarea de anunturi pe site-uri care se ocupa de publicitatea pe web, si tot asa inainte. Si in felul acesta dai de site-uri pline de link-uri catre directoare web pe multe site-uri din Romania, sau, mai rau, in in partea de jos a siteului o imens de multe de ancore cu linkuri catre alte site. Aceasta este una din cele mai mari greseli, timp pierdut iar efectul este zero. Am sa incerc acum sa detaliez acest lucru si de ce nu este bine:

Clasificarea siteurilor in Search engine se bazeaza pe un priincipiu si anume “Organic link building” – care se traduce aproximativ : Aducerea de link-uri pe cale naturala, adica pe in baza continutului si a subiectului site-ului respectiv fara a obliga in nici un mod obtinerea lor. Asta vrea sa insemne sa te implici activ in comunitati ( forumuri, bloguri, etc) cu subiect comun siteului si apoi, sa astepti obtinerea de link-uri din diverse parti de pe siteurile frecventate. Dar cine are timp sa astepte ani pana cand vin acele linkuri, sa scrie altii despre tine, cand poti sa faci asta si singur. Aici apare greseala : daca site-ul tau este popular, este foarte probabil sa se vorbeasca peste tot despre el. Peste tot vrea sa insemne printre altele : bloguri, forumuri, website-uri de specialitate, site-uri de socializare , si tot asa inainte . Aceasta distributie ( in timp, ca tipuri de website-uri, dar si ca tipuri de linkuri (dofollow dar si nofollow, chiar si text simplu / fara link)) este foarte importanta pentru Motoarele de cautare . Acest algoritm realizeaza ca postarile proprii pe sute de directoare sa fie aproape nule ca si eficienta. Motoarele de cautare se asteapta ca sa se discute despre website si pe social, si pe forumuri si in alte cateva zeci de platforme sau websiteuri. Si daca nu vede asta nu da importanta legaturi castigate prin inscrieri in directoare ( dat ca exemplu aici), asi da seama ca acest pas este “fortat” si nu este unul natural. Pe de alta parte poti apela la cei care se ocupa de servicii seo si uiti de aceasta grija.

Mai pe scurt, decat sa introduci site-ul in 200 de directoare web, ma bine il introduci in 2 dofollow, scrii despre el si in 2 forumuri, in 2 website-uri de reclame, in 2-3 cataloage de firme, in 2..3 cataloage de produse si servicii, pui cateva reclame de mica publicitate ( chiar si fara link) ,2 – 3 articole pe bloguri, si la fel in social. Munca efectuata ( ca si timp) va fi cel putin injumatatita iar rezultatele vor fi de 10 ori mai bune, daca nu ai timp de asta sau vrei sa te concentrezi pe business-ul tau lasa-ne pe noi sa facem aceste servicii seo pentru tine.

Si mai mai pe scurt , as spune ca este deosebit calitatea si diversitatea linkurilor si nu cantitatea lor. De aceea SEO SEM si SMO trebuie facute toate 3 in proportii cu aproximatie egale, altfel, eficienta muncii este slaba.

Evident ca cel mai corect e sa apelezi la o firma de specialitate ( pentru care optimizare seo inseamna mult mai mult decat sa introduci site-ul in Motoarele de cautare webmaster si sa faci un sitemap).

http://www.seo-backlinks.eu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *