Paneta nr.noua

posted in: Stiinta si Tehnologie | 0

Un grup de astronomi a descoperit ceea ce ar putea fi a noua planeta din Sistemul Solar

Un grup de astronomi de la Institutul de Tehnologie din California au anuntat o descoperire remarcabila : dovezi ca exista o planeta noua , in colturile indepartate ale sistemului nostru solar , mult mai departe de orbita lui Pluto.

Acesti experti nu au un nume definitiv pentru planeta si au numito pur și simplu ” Planeta Nouă „. In conformitate cu datele lor,planeta nu a putut fi observata in mod direct. Ea ar avea o dimensiune de 5-10 ori mai mare decât dimensiunea Pământului .

Avem nevoie de mai multe dovezi

Orbitele acestor corpuri ceresti sunt influentate de gravitatea unei planete nevazute, care a fost evaluata ca fiind suficient de mare pentru a avea acest efect.

Mai multe tipuri de telescoape inclusiv telescopul hubble incearca sa capteze Planeta Noua,care ar fi a cincea ca marime dupa Jupiter,Saturn,Uranus si Neptun.

Cu toate acestea,chiar si cu aceste dimensiuni,distanta enorma fata de soare ar face ca lumina reflectata sa fie atat de mica incat sa nu fie atat de usor de descoperit.

Unii experti nu par a fi pe deplin convinsi de aceasta descoperire si sustin ca aceste perturbatii in orbitele corpurilor ceresti ar putea fi datorate altor cauze.

Directorul stiintei planetare NASA, Jim Green , ne-a reamintit cuvintele lui Carl Sagan : ” descoperirile extraordinare necesita dovezi extraordinare . „
voxpedia.ro

Follow thomas:

Latest posts from

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *