Panouri radinate infrarosu versus centrala termica

posted in: Casa si Gradina | 0

Aproape toti utilizatorii care aleg sa isi monteze panouri radiante infrarosu, inainte sa ia aceasta decizie se gandeasca daca acest sistem de incalzice este mai avantajos decat o centrala termica. Sa aruncam si noi o privire, pentru a vedea ce spun specialistii.

Panouri radiante infrarosu versus centrala termica – costuri de instalare

In ceea ce priveste costurile de instalare, se pare ca centrala termica este mult mai costisitoare, pentru ca aceasta presupune pe langa achizitionare centralei propriu-zise si cumpararea instalatiei, la care conteaza materialul pe care il alegeti, adica daca montati tevi din pvc sau din cupru, dar nu trebuie sa uitam nici de calorifere, pentru ca si acestea presupun investitii considerabile, avand in vedere ca trebuie sa cumparati in fiecare incapere cel putin un calorifer.

In cazul unor panouri radiante infrarosu nu trebuie sa luati decat aparatele in sine si sa le conectati la priza. Este adevarat ca si in cazul acestora este nevoie sa cumparati cate un dispozitiv pentru fiecare incapere, insa nu mai este nevoie sa cheltuiti bani cu centrala, care ajunge sa coste cateva mii de ron.

Avand in vedere aspectele metionate mai sus, putem spune clar ca montarea unor panouri radiante infrarosu pare sa fie o solutie mult mai buna decat montarea unei centrale termice.

Panouri radiante infrarosu versus centrala termica – costuri privind consumul

Un alt aspect pe care trebuie sa il aveti in vedere atunci cand alegeti un sistem de incalzire este si costul cu privire la consum, care trebuie sa fie cat mai economic, mai ales daca este vorba despre incalzirea unui spatiu mare.

La aceste panouri radiante infrarosu, costurile nu sunt foarte mici, pentru ca acestea se alimenteaza exclusiv cu energie electrica, insa au avantajul ca nu trebuie sa incalzeasca tot aerul din incapere. Prin radiatiile pe care le emit, ele incalzesc direct persoanele. Ca si idee, chiar daca in incaperea respectiva sunt cu cateva grade mai putin, persoanele din interior vor resimti o senzatie termica  mai mare.

Cu alte cuvinte, chiar daca aerul are o temperatura de 27 de grade, dumneavoastra va veti simti ca si cand ar fi 30 -32 de grade. Acesta este un mare avantaj, mai ales pentru locatiile in care nu este nevoie sa se asigure o incalzire permanenta. De exemplu, daca este o hala in care se lucreaza doar 8 sau 10 ore pe zi, o centrala termica ar fi prea costisitoare pentru ca fie trebuie lasata sa functioneze in permanenta, fie este nevoie sa se porneasca cu cateva ore inainte, astfel incat sa se creeze o temperatura optima pentru lucrul angajatilor, ceea ce ar genera cheltuieli destul de mari.

Acestea fiind spuse, atunci cand trebuie sa alegeti intre o centrala termica, indiferent daca este pe gaz sau cu lemne si panouri radiante infrarosu, trebuie sa luati in considerare care sunt caracteristicile spatiului pe care vreti sa il incalziti, iar dupa aceea sa luati o decizie, insa daca vreti un sistem de incalzire care sa se alimenteze cu energie electrica, panourile se pare ca sunt cea mai buna varianta.

Pentru mai multe informatii accesati site-ul : www.Prismainfo.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *