PARCHET LEMN – Solutia optima pentru amenajarea pardoselii

posted in: Design Interior | 0

Parchetul din lemn, fie acesta lemn masiv sau parchet stratificat reprezinta o pardoseala potrivita majoritatea incaperilor. Fie ca este vorba de amenajarea propriului camin sau amenajarea unor spatii de birouri, restaurante, institutii publice etc., parchetul ofera o multime de avantaje imbatabile.

Parchet lemn masiv prezinta o rezistenta foarte mare la uzura, avand cea mai mare durata de viata in randul oricaror tipuri de pardoseala. Pe langa aceasta, parchetul din lemn ofera un aer nobil si elegant oricarei incaperi.

Diferitele esente din care este construi parchetul din lemn (nuc, stejar, frasin, mesteacan, fag, paltin, cires sau esente exotice), precum si culorile sau designul acestuia ofera posibilitatea de a alege un tip original si deosebit de pardoseala potrivit mai multor tipuri de incaperi.

Intretinerea si ingrijirea parchetului din lemn este foarte usoara, necesitand doar aspirare si stergere cu un mop usor umed. Procedeul de tratare al parchetului din lemn permite montarea acestuia si in zonele cu umezeala mare, precum baile sau chiar in zonele exterioare destinate teraselor.

Refinisarea sa periodica prin raschetare si lacuire ii ofera aspectul de noutate si prospetime. Spre deosebire de parchetul laminat, parchetul lemn are o durata mai mare de viata si are si un aspect mult mai placut.

Parchetul din lemn este usor de montat, atata timp cat se ia in considerare sistemul de imbinare. Chiar daca acesta se poate monta cu usurinta, apelarea le serviciile unei firme profesioniste acorda o garantie mai mare a parchetului.

Izolarea termica si fonica pe care o ofera parchetul din lemn este alt avantaj major. Este demn de luat in considerare pentru amenajarea pardoselilor in spatiile destinate birourilor sau alte spatii in care exista un trafic mare de oameni.

Varietatea designului parchetului din lemn permite amenajarea incaperilor atat in stil clasic, cat si modern, iar potrivirea cu diferite tipuri de mobilier nu poate fi o problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.