Categorii
Obiective turistice

Partie Arieseni – schi la Vartop

Schi la Arieseni-Vartop

Pentru iubitorii sporturilor de iarna statiunea turistica de interes loca – Arieseni – a fost si este una dintre locurile de intalnire ale schiorilor. Aici vin in fiecare iarna schiori din judetele invecinate precum: Alba, Cluj, Bihor, Arad sau Timis.

O data cu prima ninsoare incep sa apara turistii. Prima data cei mai temerari, cei care pentru un petec de zapada schiabil sunt dispusi sa urce pana sus pe creasta. Apoi incep sa vina si cei ce prefera partiile amenajate. De obicei sfarsiturile de saptamana si perioada sarbatorilor de iarna sunt cel mai aglomerate.

La vartop se gasesc 2 partii de schi dotate cu teleschi si o partie de schi dotata cu telescaun. Mai multe despre acestea gasiti pe www.Arieseni.pro. Primele 2 se gasesc in judetul Alba iar cea de a 3-a la 100 de metri distanta in judetul Bihor. Datorita distantei mici dintre acestea schiorii pot cu usurinta sa treaca de pe o partie pe alta. Preturile pentru o urcare sunt cuprinse intre 2 si 7 ron. Mai multe despre tarifele de la partiile de la Ariesenigasiti pe : www.Arieseni-Apuseni.ro . Oricum tarifele in cursul saptamanii sunt ceva mai scazute decat cele din weekend. Si pe langa acest avantaj ar mai fi si acela ca se sta la coada mai putin iar partiile sunt aproape goale.

Turisti care aleg sa vina sa schieze la Arieseni de obicei se cazeaza la pensiunile de la Vartop, Arieseni sau Garda de sus. Sunt unitati de cazare pentru toate gusturile si toate buzunarele. Astfel gasiti pensiuni de la 1 la 4 margarete.

Perioada cea mai aglomerata este cu siguranta revelionul. Pentru rezervari de revelion turistii incep sa-sicaute cazare inca de prin luna septembrie. Iar in noaptea dintre ani comuna Arieseni este luminata de focuri de artificii din toate partile. Fiecare turist si pensiune contribuie cu ce poate pentru crearea unui spectacol de lumini de neuitat.

O alta perioada cand cu greu gasesti un loc de cazare la Arieseni este cea a Serbarilor zapezii. Acestea avand loc de obicei in primele doua sfarsituri de saptamana din luna februarie. Au loc doua astfel de evenimente : unul partiile din judetul Alba si unul la partiile din judetul Bihor. La ambele cei prezenti se pot bucura de concerte in aer liber, coborari pe partii cu faclii, concursuri de schi, focuri de tabara si focuri de artificii.

Trei partii de schi va stau la dispozitie in fiecare an pentru a face miscare in aer liber si a va bucura de zapada. Va invitam la schi in Arieseni !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *