Categorii
Obiective turistice

Pasul Valcan – perfect pentru un sejur la munte

Destinatii în Romania în care sa iti petreci un sejur la munte accesibil gasesti, numai sa cauti cu mai multa atentie.

O statiune in care vei putea petrece cateva zile intr-o liniste deosebita, intr-un cadru natural in care domneste aerul curat este si Pasul Valcan. Acest loc nu este unul atat de recunoscut printre turistii romani, ci, mai degraba, acesta este vizitat de catre turistii straini, care pun un mare pret pe frumusetea acestor locuri. Ceea ce ii face pe cei care au calcat o data pe aici sa revina dunt drumetiile pe munte pe care le pot face catre Masivul Straja si Muntii Valcan.

Potecile vor fi usor de strabatut, iar daca nu te vei abate de la traseu, vei ajunge cu bine sus in varf, de unde vei putea admira inca o data frumusetile Romaniei. Pe aici nu vei gasi cine stie de oferte de cazare la munte, cam singura posibilitate fiind cabana Pasul Valcan. Aceasta nu vine cu niste dotari extraordinare, ci mai degraba modeste, insa fiecare camera in parte este primitoare in felul ei. Pe aici, la aceasta cabana, se cazeaza montaniarzii, care nu au timp sa petreaca prea mult timp prin camera, acestia fiind mai toata ziua sus pe munte.

Aici, la munte, vei putea gusta din preparate traditionale, realizate din ingrediente locale. Multe dintre acestea fiind pe baza de cartofi, branza si carne. Atunci cand vei ajunge prin aceasta parte a tarii in anotimpul rece, sa stii ca vei gasi o partie (care se afla in curs de modernizare) de care te vei putea bucura ore intregi de o zapada naturala buna. Aici, deoarece localitatea se afla la o altitudine destul de ridicata, te vei putea bucura de iarna mai mult timp. Teleschiul este ieftin, doar 1 leu urcarea. In rest, pe aici vei putea admira frumoasele peisaje din telegondola, iar pentru o singura urcare vei plati 10 lei.

Vezi mai multe destinatii turistice aici. http://www.cazarelamunte.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *