Patru criterii esentiale in alegerea corecta a unui laptop

posted in: Hardware | 0

In ultimii ani laptopurile au inceput sa fie din ce in ce mai cautate luandu-le fata desktop-urilor. Acestea au un design mai placut, sunt portabile, atragatoare si pe deasupra unele au ajuns sa fie mai performante decat desktopurile. Daca doresti sa iti achitizionezi un nou laptop tine cont de preturi, marimea ecranului, domeniul in care il vei folosi, greutatea si configuratia lui.

  1. Stabiliti in ce domeniu vreti sa folositi laptopul: daca il vreti doar pentru muzica, filme si navigare pe internet nu aveti nevoie de un laptop puternic insa daca doriti sa faceti editare foto sau video, sa va jucati jocuri noi lucrurile se schimba. Cautati inainte cerintele de sistem ale jocurilor sau aplicatiilor pe care le veti folosi.
  2. Dimensiunile laptopurilor variaza intre 8” si 19”. Daca il doriti pentru cateva aplicatii pentru job sau scoala puteti lua un notebook cu dimensiunea ecranului de 8” acesta avand si o greutate mai mica.
  3. In functie de domeniul de folosinta veti alege si configuratia laptopului. Alegeti un procesor cu mai multe nuclee (dual core) si cu o frecventa de peste 800 Mhz. Cum la moda este Windows 7 si acesta ruleaza in conditii normale pe minim 2 GB RAM este recomandat ca laptopul sa aibe minim 2 GB, insa daca doriti sa utilizati aplicatii performante ganditi-va serios sa va achizitionati un laptop cu memorie RAM mai mare. Se recomanda ca placa video sa fie una dedicata cu o memorie de peste 512 MB. Laptopurile mai noi au deja Hard Disk-ul de 250 GB iar daca va doriti mai multa memorie va puteti orienta asupra unui Hard Disk extern. Fiti atenti la porturile USB, este recomandat sa aibe mai multe si sa nu fie apropiate datorita spatiului mic.
  4. Cele mai bune preturi laptopuri le gasiti pe internet oferta fiind mai avantajoasa si puteti primi transportul gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *