Pavele din beton

Pavajele sunt executate dintr-o varietate de materiale, inclusiv piatra naturala, caramida si beton si sunt intr-o mare varietate de forme, stiluri si culori.

Pavajele sunt in principiu ieftine si facil de montat, cu ajutorul doar a catorva indrumari si orientari generale.

Pavajele au nevoie de putina intretinere, reparatii, si sunt in principiu simple, ceea ce le face necesare pentru spatiul din jurul casei. Sunt trei categorii de baza de materiale intrebuintate pentru realizarea pavajelor – piatra naturala, caramida si beton. In cadrul acestor materiale simple, se gasesc numeroase stiluri si culori. Deoarece pavelele din beton sunt de fapt un produs fabricat, culorile sunt adaugate in timpul procesului de fabricatie pentru a produce o gama larga de culori, stralucitoare, care dureaza la decolorare si la soare.

Puteti utiliza pavele din beton, cat si caramizi din piatra naturala sau funingine pentru a crea desene frumoase, dificile pe cai de acces si curti interioare. Pavajele din piatra naturala, cum ar fi lespedea de piatra, sunt placute, dar si cele mai costisitoare. In pofida imaginii sale placute, pavelele din piatra naturala nu se intrebuinteaza in zonele cu trafic crescut, pentru ca se pot sparge sub presiune. Caramida pavaj este confectionata din lut si sisturi, se usuca la temperaturi foarte de mari, ceea ce o face foarte rezistenta. pavajele din caramida sunt rezistente la pete, desi pe ele se pot forma niste pete albicioase, numite efluorescente, care insa se spala fie cu ajutorul apei, fie cu ajutorul unor substante chimice. Caramida da un design luxos si maret cand este utilizata pe alei, terase si curti.

Pavajele din beton sunt formate din beton turnat combinat cu agregate fine si bineinteles pigmentul de culoare pus pentru a face felurite modele si stiluri. Pavelele de calcar sunt un tip de piatra naturala, care este utilizat in margine.

Desi putin cam costisitor, calcarul este foarte trainic si poate rezista la masina de tuns iarba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *