Pavele si pavaje

Intrebuintarea pavajelor este varianta cea mai buna in decoratiuni exterioare (curti, gradini, trotuare, drumuri, spatii comerciale, etc.), atat din privind calitativ, cat si estetic. Pavelele, datorita coloritului si a formelor deosebite, se integreaza usor in arhitectura constructiilor. Construite dintr-un material dens si omogen, pavajele au o stabilitate foarte buna si o rezistenta crescuta la traficul intens si greu. Pavelele sunt usor de desfacut, inlocuit si recuperat, pentru ca sunt montate pe un strat de nisip.

Se pot realiza pavele ieftine in raport cu cotatia pretului la materia prima. In special factorul pret pavaj este dat de costul cimentului.

In continuare vom vorbii despre pavajul eco

Pavajul Eco este realizat pentru intercalarea frumusetii pavelelor cu prospetimea gazonului . Spatiile astfel decorate au un rol important in protectia ierbii, permitand in acelasi timp tranzitarea si stationarea autoturismelor pe suprafata pavata. Pavajul eco se foloseste si pentru pavarea zonelor imediat apropiate arborilor, ele permitand patrundereainfiltrarea apei catre radacina copacului. Pavelele eco sunt nu de putine ori folosite in imprejmuirea copacilor in imediata apropierii atrotoarelordin marile orase. El se mai foloseste si pentru combinarea gazonului cu suprafate pavate in parcuri, gradini private, institutii si alte locatii unde este permis traficul auto. In acest felputem avea o zona verde in care este permis traficul auto fara ca, gazonul sa fie afectat la contactele auto.

Dezavantajul acestui pavaj ar fi ca nu poate fi folosit singur pentru aleeile pietonale deoarece ar creea mari probleme in deplasare in special doamnelor si domnisoarelor care poarta tocuri. Folositi acest tip de pavele doar pentru traficul auto sau in combinatie cu pavelele obijnuite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *