Peeling-ul chimic, solutia pentru un ten ideal

12/02/2019 | Autor: | Posted in Sanatate

Indiferent de varsta sau de tipul de piele, fiecare femeie isi doreste un ten perfect, lucru posibil in unele situatii doar prin intermediul interventiilor chirurgicale, care sunt si destul de neplacute. Exista si optiuni nechirurgicale si nedureroase, astfel ca atunci cand iti doresti un ten impecabil poti apela cu incredere la o clinica dermatologica pentru un peeling chimic, o tehnica minim invaziva, ce are rolul de a restaura o fata ridata, patata sau distrusa de soare. 

Tot ce trebuie sa stii despre peeling chimic

Utilizand o solutie chimica care indeparteaza straturile superficiale ale pielii, peelingul chimic are rolul de a infrumuseta in mod vizibil aspectul tenului, acesta devenind mai curat, mai luminos si un aspect mai sanatos. Noile celule formate in timpul procesului de vindecare dupa peeling chimic produs o suprafata a pielii mult mai neteda si mai intinsa, conferind in acelasi timp si ideea unui ten cu aspect mai tanar. Peeling-ul chimic consta in aplicarea unui acid (glicolic, tricloracetic sau fenolic) pe suprafata pielii, ce produce arsuri bine controlate, fiind stimulate formarea de collagen nou in straturile profunde ale pielii.

Atunci cand decizi sa urmezi un tratament cu peeling chimic trebuie sa cunosti si faptul ca aceasta procedura poate fi utilizata si pe toata fata, dar si in alte zone precum fruntea sau aria din jurul gurii. Fiind alegerea ideala atunci cand iti doresti un ten impecabil, peeling-ul chimic solutioneaza in mod eficient problema ridurilor fine de sub ochi si din zona gurii, cat si pe cele cauzate de expunerea prelungita la soare, de imbatranire sau de diversi factori ereditari. 

Tipuri de peeling chimic

In functie de tipul de piele, precum si in functie de problemele pe care le are tenul tau, exista mai multe tipuri de peeling chimic. Pentru ca tratamentul sa aiba rezultatele dorite, este important sa stii pentru care sa optezi.

Peeling superficial

In general, acest tip de tratament se recomanda personaelor cu o piele sensibila, acest tip de peeling chimic fiind cel mai bland. Rezultatele sale au efecte benefice pentru tratarea ridurilor fine, a pielii uscate, a cicatricilor cauzate de acnee sau a petelor de pigment. Solutia chimica ce se aplica pe fata interactioneaza cu straturile epidermei.

Peeling mediu

Trebuie sa optezi pentru un peeling chimic mediu atunci cand pielea ta are semne profunde, precum cicatricile puternice cauzate de acne si petele cafenii, acest procedeu contribuind la descuamarea semnificativa a pielii (reinnoirea acesteia se face in timp de sase zile). Rezultatele pe care le are un peeling chimic mediu asupra pielii se mentin aproximativ pe o perioada de un an, iar mai tratamentul se poate relua.

Peeling profund

In cazul in care pielea ta are urme accentuate, medicii dermatologici recomanda sa apelezi la un peeling chimic profund, deoarece pielea are nevoie de o regenerare integrala in urma cicatricilor puternice, a ridurilor vizibile si a leziunilor. Metoda peeling-ului profund patrunde pana in straturile profunde ale pielii, de aceea acest tip de tratament trebuie realizat doar in cadrul unei clinici dermatologice, administrandu-se si anestezie locala.

Autor:

In earticole.Com autorul a publicat un numar de 15 articole .In curand si alte noutati.

Lasă un răspuns