Pentru atunci cand afara este foarte frig

posted in: Electrocasnice | 0

Radiatoare cu infrarosu, calorifere cu ulei, aeroterme

Radiatoare: Capacitatea de incalzire

Cand cautati un radiator, unul din cele mai importante lucruri de care trebuie sa tineti cont este dimensiunea incaperii de incalzit. Acest lucru este determinat de ratingul puterii incalzitorului. In general un raditor de camera utilizeaza 10 W putere de incalzire pentru a incalzi fiecare 0.10m² din spatiul dumneavoastra. Un radiator standard de 1500W este suficient pentru o camera de dimensiuni de circa 13 metri patrati, daca se foloseste ca sursa suplimentara de caldura. Acest lucru este orientativ; nu se aplica tuturor modelelor de radiatoare. In functie de tehnologia de incalzire, de mediul interior si de aplicatie, unele radiatoare portabile pot fi eficeinte pentru un spatiu mai mare.

Pentru a incalzi o incapere mai mare puteti opta pentru Calorifer Cu Ulei 9 Elementi, 2000 W, 3 trepte de putere, Termostat de siguranta, Termostat reglabil, in timp ce radiatorul Zilan ZLN-8380, 800W, gratar protectie, maner transport, 800W este solutia ideala (si mai ieftina) pentru nevoi mai mici de incalzire.

Radiatoare – Eficienta energetica

Daca va intereseaza sa mentineti costuri reduse de incalzire, cea mai buna idee este sa comaprati eficienta energetica inainte de a alege un radiator. Desi radiatoarele nu dispun in prezent de un standard de eficienta, costurile de functionare sunt usor de calculat. Pentru a mentine factura la curent la un nivel acceptabil, este necesar sa alegeti radiatorul potrivit incaperii mediului si dimensiunii spatiului dumneavoastra. In plus caracteristicile speciale cum ar fi moduri de economisire a energiei, termostat reglabil, putere mica, timer pentru programare, ajuta a minimizarea consumului de energie si contribuie la o functionare economica.

Radiatoare – Masuri de siguranta

Daca nu sunt monitorizate in mod corespunzator, radiatoarele pot declansa cu usurinta un incendiu devastator. Prin urmare, este esential sa luati in calcul masurile de siguranta. Pentru a reduce in mod semnificativ riscul de incendiu, multi producatori isi echipeaza radiatoarele electrice cu suprafete din materiale care raman rece la atingere. Unele radiatoare dispun de un intrerupator intern care opreste automat alimentarea electrica daca radiatorul se rastoarna in mod accidental. Protectia la supraincalzire, o alta functie de siguranta importanta, este de asemenea inclusa la cele mai multe radiatoare. Acest comutator serveste de fapt ca senzor ce opreste automat radiatorul daca piesele interne ating o temperatura nesigura.

Un exemplu de aeroterma cu protectie la supraincalzire este Aeroterma Victronic, 2000 W, 2 trepte putere,Termostat, Protectie supra-incalzire. Solutie rapida de incalzire, cu eficienta termica, aceasta aeroterma are termostat si este comod de folosit.

Modelul Radiator Zilan ZLN-8380, 800W are gratar de protectie, protectie la supraincalzire si un buton de siguranta in caz de rasturnare accidentala.

Pentru mai multe radiatoare la preturi speciale, accesati siteul nostru

http://blogator.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *